Spitsengoals Sierhuis helpen Fortuna naar kwartfinale

Reacties

Fortuna Sittard heeft zich met Kaj Sierhuis als grote roerganger geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Almere City FC moest in het eigen Yanmar Stadion het antwoord op een dubbelslag van de spits van de Limburgers schuldig blijven, al ging zijn mooiste treffer niet door.

Spitsengoals Sierhuis helpen Fortuna naar kwartfinale
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

In de competitie ontlopen de middenmoters, respectievelijk twaalfde en elfde, elkaar met evenveel punten zo goed als niets. Op het nog licht met sneeuw bedekte veld in Almere bleek daar in het bekerduel maar weinig van. Almere presteerde onder de maat en de ploeg van Danny Buijs liep vrij eenvoudig naar een voorsprong uit.

Na 25 minuten prikte Sierhuis zijn eerste goal binnen. Een kopbal van Siemen Voet ging op het doel af, maar vlak voor de neus van Almere-goalie Nordin Bakker tikte de aanvaller de bal over de doellijn.

Na 42 minuten was het 0-2 en toonde Sierhuis op vergelijkbare wijze zijn neusje voor de goal. Na een scrimmage was hij opnieuw het meest attent (foto midden). Nog voor rust leek hij met een schitterende volley voor zijn hattrick te tekenen, maar die treffer werd afgekeurd.

© Pro Shots

Dat Almere-coach Alex Pastoor allesbehalve tevreden was over het eerste bedrijf bleek wel direct na rust. Hij wisselde halverwege drie keer. De thuisploeg speelde vervolgens wel iets beter en kreeg ook kansen, maar kon het niet meer echt spannend maken. De aansluitingstreffer van bekertopscorer Kornelius Hansen, zijn vijfde in het toernooi, kwam simpelweg te laat. Drie minuten later werd er immers afgefloten.

Zo bleken de zevende en de achtste seizoenstreffer van Sierhuis doorslaggevend. Met de zege scharen de Limburgers zich bij de andere al geplaatste ploegen ADO Den Haag, FC Groningen, AZ en NEC en werd bovendien revanche genomen voor de laatste competitienederlaag bij Sparta Rotterdam (0-2).

Almere, dat het eerste duel na de winterstop won bij FC Volendam (0-1), hoeft niet lang te wachten op revanche. Zaterdag staat precies hetzelfde affiche in de competitie op het menu. Die avond hoort Fortuna ook welke ploeg in de kwartfinale van het bekertoernooi de tegenstander is.

Almere City FC
Almere City FC
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer K. Sierhuis
Meer over K. Sierhuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.