Fortuna Sittard haalt middenvelder voor de rest van het seizoen

Reacties

Justin Lonwijk maakt het seizoen af bij Fortuna Sittard. De Nederlandse middenvelder wordt gehuurd van Dinamo Kiev – over een optie tot koop doet de Limburgse club geen uitspraken.

Fortuna Sittard haalt middenvelder voor de rest van het seizoen
© Pro Shots

Lonwijk was in de eerste seizoenshelft op huurbasis actief bij Anderlecht, maar de Brusselse club maakte niet of nauwelijks gebruik van de speler en was dan ook bereid de huurovereenkomst te ontbinden. Fortuna heeft toegeslagen en voegt Lonwijk nu aan de selectie toe, tot tevredenheid van technisch directeur Americo Branco.

'Met Lonwijk halen we een speler binnen die op meerdere posities uit de voeten kan. Het is een Nederlandse jongen die de competitie goed kent, dat maakt hem extra interessant. Bovendien heeft hij ook in buitenlandse competities al zijn kwaliteiten laten zien', aldus Branco op de clubwebsite. Fortuna heeft nu de zo gewenste middenvelder binnen.

Lonwijk is zo na een paar jaar weer terug in Nederland, en dan nog bij de club waar zijn broertje Nigel in het seizoen 2021/11 ook speelde. 'Het is voor mij een prachtige kans om mijn kwaliteiten te kunnen laten zien op het hoogste niveau in Nederland. De laatste jaren ben ik actief geweest in het buitenland. Een hele mooie ervaring, maar ik ben blij om voor mijn kansen te mogen gaan op Eredivisie-niveau. Daarnaast heeft mijn broertje hier twee seizoenen geleden gespeeld en hij was ook enorm positief over de club. Dat maakt de stap extra mooi', aldus Lonwijk.

De 24-jarige Tilburger begon zijn loopbaan in de jeugd bij Willem II, waar hij al snel werd opgepikt door PSV. Betaald voetbal speelde Lonwijk dot dusver namens Jong PSV, Jong FC Utrecht, FC Utrecht, Viborg FF, Dinamo Kiev en recent dus Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.