Alleskunner Ramos laat trainer Zidane definitief achter zich

Reacties

Met een benutte penalty droeg Sergio Ramos dinsdagavond bij aan de overwinning op Atalanta Bergamo en dus de doortocht van Real Madrid in de Champions League. Voor de Spaanse alleskunner was het alweer zijn vijftiende doelpunt in de Champions League. Een aantal waar diverse sterren uit het heden en verleden niet aan kunnen tippen, onder wie Real Madrid-trainer Zinedine Zidane.

Alleskunner Ramos laat trainer Zidane definitief achter zich
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

De Fransman wordt gezien als een van de beste voetballers aller tijden, maar was vooral in de Champions League niet bijzonder productief. Lang stond hij samen met zijn aanvoerder samen op veertien Champions League-goals in zijn carrière, maar Ramos is hem nu dus officieel voorbij op de topscorerslijst van het elitetoernooi. Zidane speelde tachtig wedstrijden in de Champions League, Ramos maakte zijn vijftiende in zijn 128ste wedstrijd.

Ook andere wereldsterren moeten vanaf dinsdagavond omhoogkijken naar Ramos op de topscorerslijst. Spelers als Adriano, David Villa, Klaas-Jan Huntelaar, Roy Keane, Miroslav Klose en de Braziliaanse Ronaldo staan allemaal op veertien goals in de Champions League. Ramos kan nu de jacht openen op spelers als David Beckham, Gabriel Jesus en Dries Mertens, die zestien keer scoorden in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid plaatste zich via de 3-1 overwinning op Atalanta voor de kwartfinale van de Champions League en dus krijgt Ramos dit seizoen hoogstwaarschijnlijk nog de kans om te werken aan zijn imponerende cijfers. Niet alleen om spelers als Beckham, Jesus en Mertens te achterhalen, ook om een record te evenaren. Met nog één goal in de Champions League evenaart Ramos zijn voormalig teamgenoot Roberto Carlos. De legendarische linksback is nu nog de meest scorende verdediger in de Champions League, met zestien doelpunten.

'Dit is de manier waarop je door moet gaan', stelde Ramos na de wedstrijd tegenover Marca. 'We hadden meer kunnen scoren, maar we hebben ons goed aangepast aan de tegenstander. Zij moesten komen, wij hebben de wedstrijd uiteindelijk gecontroleerd.' Over zijn aflopende contract wilde Ramos niet veel kwijt. 'Je oogst wat je zaait, niemand kan mij beoordelen op mijn geboortedatum', doelde Ramos op zijn fitheid. 'Ik kan nu niets zeggen over een contractverlenging. Als er iets te melden valt, zal ik dat als eerste doen.'

Op 19 maart krijgt Real Madrid te horen wie de tegenstander is in de kwartfinale. De wedstrijden in die ronde worden op 6-7 en 13-14 april afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.