'Sergio Ramos hoopte stiekem op telefoontje van Real Madrid'

Reacties

Sergio Ramos (37) was afgelopen zomer transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain en keerde terug bij zijn jeugdliefde Sevilla. Met die club gaat hij zondag op bezoek bij Real Madrid. Al had hij zelf stiekem gehoopt op een andere terugkeer bij De Koninklijke.

'Sergio Ramos hoopte stiekem op telefoontje van Real Madrid'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Sevilla
Sevilla

In aanloop naar de rentree van Ramos in Bernabéu, de eerste keer sinds zijn vertrek in 2021, staan de Spaanse media stil bij de tijdelijke terugkeer van de centrale verdediger. 'Het wordt een speciale dag voor fans van Sergio Ramos en Real Madrid. Er keert geen voetballer terug, maar de voormalig aanvoerder, de doelpuntenmaker van het doelpunt in Lissabon (goal tegen Atlético Madrid in de Champions League-finale van 2014, red.), degene die het tijdperk van Real Madrid heeft veranderd', schrijft Marca.

Afgelopen zomer hoopte Ramos volgens de ochtendkrant zelf op een rentree in het shirt van Real Madrid. Na de blessure van Militao hoopte de 180-voudig international van Spanje stiekem op een belletje, maar uiteindelijk besloot men in Madrid om geen vervanger van de Braziliaan te halen op de transfermarkt.

Ramos onderhandelde met Galatasaray en had een aanbieding van Karim Benzema's Al-Ittihad op zak, maar hield zijn kaarten tegen de borst. Uiteindelijk kwam er wel een telefoontje van een oude club: Sevilla. Hij liet een tweejarige aanbieding vanuit Saudi-Arabië à vijftig miljoen euro per seizoen liggen en keerde terug in Andalusië.

Ovatie
Met Sevilla kent Ramos een moeizaam seizoen met de vijftiende plaats in LaLiga. 'Bernabéu moet Ramos met een staande ovatie ontvangen', vindt AS desondanks. El Mundo Deportivo heeft nog wat 'duizelingwekkende cijfers' op een rijtje gezet van de verdediger: 671 officiële duels voor Real Madrid, waarin hij 101 goals maakte, 226 gele kaarten pakte en 22 titels won. Alleen Paco Gento, Dani Carvajal (23), Luka Modric, Nacho (24), Karim Benzema en Marcelo (25) wonnen meer prijzen.

De laatste wedstrijd in Bernabéu van Ramos is overigens al bijna vier jaar geleden tegen FC Barcelona: op 1 maart 2020. Na de coronastop die volgde, speelde Real Madrid haar duels in het Alfredo di Stéfano en werd Bernabéu verbouwd.

Sergio Ramos speelde in zijn loopbaan in totaal drie keer tegen Real Madrid, allemaal in dienst van Sevilla. In het seizoen 2004/05 won hij op bezoek in de Spaanse hoofdstad (0-1), terwijl hij in de return (2-2) op eigen veld scoorde. Eerder dit seizoen hield hij met Sevilla de koploper van Spanje op gelijke hoogte (1-1). In zijn eerste seizoen bij PSG werd Ramos in de Champions League gekoppeld aan Real Madrid, maar toen ontbrak hij met een blessure.

Spelersprofiel

Sergio Ramos


Geboortedatum:
30 maart 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Camas
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
Sevilla
Bekijk hier al onze video's
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.