Allegri belooft Italië gouden toekomst na sterk optreden Juve-jongeling

Juventus-trainer Massimiliano Allegri is tevreden met de zege van zijn ploeg in de Derby d'Italia. Vooral het sterke optreden van de 21-jarige Nicolò Fagioli viel hem in positieve zin op. Hij maakte een belangrijk doelpunt in de 2-0 winst op Internazionale.

Juventus
Juventus
2 - 0
Internazionale

De ploeg uit Turijn had het lastig in de eerste helft, maar zegevierde door een sterk optreden na de rust. Adrien Rabiot verzorgde de openingstreffer in de 52ste minuut, waarna de treffer van Fagioli in de 84ste minuut voor de beslissing zorgde. 'Het was geweldig om naar deze wedstrijd te kijken. Als je een proactieve houding hebt en voor je team door het vuur gaat, heb je meer kans op een positief resultaat. Het voelt goed om Inter te verslaan', sprak de laatste tijd hevig bekritiseerde Allegri bij DAZN.

Lees verder onder de tweet.

Talentvolle jongeling
Vooral het optreden van jongeling Fagioli sprak Allegri aan. Met zijn 21 jaar en 267 dagen is de Italiaan de op twee na jongste scorende middenvelder voor Juventus in een Derby d'Italia, na Giacomo Neri in 1936 (20 jaar, 291 dagen) en Antonio Montico in 1955 (21 jaar, 115 dagen). 'Eén ding is zeker; de nationale ploeg heeft een mooie toekomst met sterke jonge spelers die moeten groeien, niet alleen bij Juve', sprak de trainer na afloop van het duel.

Collega-trainer Simone Inzaghi was vanzelfsprekend niet tevreden met het resultaat. 'We hadden een heel goede eerste helft en zeker in dit stadion kan je na zo'n optreden niet met 0-0 de rust in gaan. Ook aan de tweede helft begonnen we goed met een schot van Hakan Çalhanoglu op de lat om vervolgens een doelpunt toe te staan via de tegenaanval. Daarna verloren we de eenheid in het team een beetje', blikte de 49-jarige Italiaan terug.

Juventus is Inter nu voorbij op de ranglijst en staat op de vijfde plek, de opponent uit Milaan bezet de zevende positie. Het gat met koploper Napoli is nu al liefst elf punten voor de ploeg voor Inter. Toch blijft trainer Inzaghi geloven in een positief einde. 'We moeten de nederlaag zo snel mogelijk achter ons laten, er zijn nog 25 wedstrijden te gaan.'