Cocktail van emoties bij Juventus na bewogen CL-campagne

Reacties

Juventus beleefde een dramatisch seizoen in de Champions League. Een derde plek bleek uiteindelijk het maximaal haalbare voor de ploeg van trainer Max Allegri, die na het laatste verloren groepsduel blijdschap en woede om voorrang liet vechten.

Cocktail van emoties bij Juventus na bewogen CL-campagne
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 2
PSG
PSG

'We speelden een goede wedstrijd. Het is alleen jammer van het resultaat', zei Allegri tegen Mediaset. Juventus vuurde meer dan twee keer zoveel schoten als PSG (vijftien tegenover zeven), maar zag alleen Leonardo Bonucci doeltreffend zijn. Daarmee kwam Juve tekort tegen PSG, waar invaller Nuno Mendes matchwinner werd en Kylian Mbappé voor de schitterende openingstreffer zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zijn nu in de Europoa League en we slaan de bladzijde om richting de Serie A. We moeten ons opwinden, boos zijn en weer aan het werk gaan', aldus Allegri, die slechts één zege boekte met Juve in de Champions League, thuis tegen Maccabi Haifa (3-1). 'Er is een deel van ons dat tevreden moet zijn over het bereiken van de Europa League. Maar een ander deel moet boos zijn, want we kunnen deze uitchakeling niet zomaar voorbij laten gaan.'

Hoogtepunt van de avond voor Juventus was de terugkeer van Federico Chiesa. De 25-jarige aanvaller stond tien maanden geblesseerd aan de kant en maakte een kwartier voor tijd zijn rentree. 'Ik had twijfels over zijn mentale gesteldheid na zo lang eruit te zijn geweest', biecht Allegri op. 'Maar hij leek kalm en gefocust, waardoor ik geïnspireerd werd om hem in te brengen. Hij is heel gretig en we moeten hem rustig aan weer minuten laten maken voor het WK, zodat hij in januari in beste vorm is.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.