Juventus loopt knock-outfase Champions League mis: 'Wie betaalt de schade?'

Reacties

Voor Juventus zit het Champions League-seizoen er al bijna op. Dinsdagavond betekende een nieuwe nederlaag tegen Benfica dat overwintering met nog één wedstrijd te gaan niet meer mogelijk is. Juventus begeeft zich in de hel, koppen Italiaanse kranten daags na de uitschakeling.

Juventus loopt knock-outfase Champions League mis: 'Wie betaalt de schade?'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
4 - 3
Juventus
Juventus

Juve had in Lissabon een overwinning nodig om nog aanspraak te maken op de knock-outfase van het miljardenbal. In plaats daarvan wacht nu nog een strijd om plek drie, die toegang geeft tot het veel minder lucratieve Europa League-toernooi.

'Wie betaalt de schade?', kopt Tuttosport dan ook na het echec bij Benfica. 'Minstens 25 miljoen euro aan gemiste inkomsten door een ploeg die 175 miljoen euro per jaar verdient. Beschamende verdedigingsfouten, opnieuw gebrek aan intensiteit en precisie.'

Waar met name trainer Massimiliano Allegri het moet ontgelden en nadrukkelijk naar de achterdeur wordt geschreven, hebben de Italiaanse media wel lof voor de jonge invallers van De Oude Dame. 'Alleen de jongens geboren in 2003 konden het team wakker maken', doelt La Gazzetta dello Sport op de invalbeurten van middenvelder Fabio Miretti en aanvallers Matías Soulé en Samuel Iling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het enige licht in de duisternis', noemt Tuttosport het Engelse talent Iling, die tijdens zijn twintig minuten durende invalbeurt twee assists leverde op Arkadiusz Milik en Weston McKennie om de uitslag ietwat dragelijker te maken voor Juventus. 

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.