Schmidt prijst 'Orkaan Rafa' na show tegen Juventus: 'Mijn beste wedstrijd'

Reacties

Roger Schmidt toonde zich na het spektakelstuk tegen Juventus én het bereiken van de achtste finales van de Champions League een meer dan tevreden trainer van Benfica. Portugese media blijven lovend over het dit seizoen nog ongeslagen Benfica.

Schmidt prijst 'Orkaan Rafa' na show tegen Juventus: 'Mijn beste wedstrijd'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
4 - 3
Juventus
Juventus

'Fabuloso!', kopt de Portugese sportkrant A Bola woensdagochtend over een 'fantastisch' Benfica, dat dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloor onder Schmidt. 'De achtste finales zijn bereikt na een glorieuze avond in Da Luz.' O Jogo wijst Rafa Silva aan als de grote uitblinker aan de kant van Benfica: 'Orkaan Rafa verwoest De Oude Dame'.

Silva scoorde twee keer tegen Juventus en kreeg kort voor tijd een publiekswissel van Schmidt. De 29-jarige Portugees was ook nog dicht bij een derde goal, maar raakte de paal. 'Het applaus van het publiek was heel speciaal, heel mooi. Ik ben erg blij met de erkenning van de fans voor wat we samen hebben bereikt. Ik lach niet vaak, houd mijn emoties graag voor me, maar nu ben ik echt gelukkig', aldus Silva.

Record  omschrijft de prestatie van Benfica als een 'reis naar het paradijs'. De Portugezen verdienden volgens Portugese media al ruim 58 miljoen euro in de groepsfase en kunnen zich gaan opmaken voor de achtste finales.

Beste wedstrijd
Schmidt was lovend over zijn team. 'Ja, dit was misschien was wel de beste wedstrijd sinds ik hier ben gekomen', aldus de ex-coach van PSV op een persconferentie. 'We hebben een fantastische wedstrijd hebben gespeeld. Juventus is geen eenvoudig tegenstander, maar we geloofden in onszelf en toonden onze kwaliteiten.'

'Deze prestatie heeft niets te maken met mij, maar met de spelers, hun kwaliteit en de teamgeest. Zonder dat is dit allemaal niet mogelijk. Wanneer je al in de vijfde wedstrijd van de groepsfase van de Champions League erin slaagt om de knock-outfase te bereiken, dan doe je het goed. Mijn dank gaat uit naar spelers en naar de fans, voor hun geweldige ondersteuning.'

Schmidt prees na de overwinning op Juventus uitblinker Silva. 'Hij is een topspeler, Rafa heeft alles wat nodig is om op het hoogste niveau te spelen. Die 3-1 was fantastisch, als je zo'n doelpunt maakt, is dat omdat je gelukkig bent. Rafa voelt zich goed en gewaardeerd bij ons', besloot de Duitser, die dit seizoen met Benfica ruim aan kop gaat in de Portugese Primeira Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 3 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.