Assist Neres helpt Benfica en Schmidt aan winst in O Clássico

Reacties

Benfica blijft ongenaakbaar in de Portugese competitie. De ploeg van Roger Schmidt won de topper bij FC Porto vrijdagavond met 0-1. Het doelpunt in het Estádio do Dragão kwam van Rafa Silva op aangeven van David Neres. Zodoende heeft Benfica nog altijd geen wedstrijd verloren in het huidige voetbalseizoen.

Assist Neres helpt Benfica en Schmidt aan winst in O Clássico
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 1
Benfica
Benfica

Naar goed gebruik in deze klassieker waren er al drie gele kaarten uitgedeeld (twee aan Benfica-spelers en eentje aan de assistent-trainer van FC Porto) voor er na een klein kwartier voetbal gevaar ontstond. Het was ook meteen een beste kans. Een knappe kopbal van spits Mehdi Taremi werd op fenomenale wijze gekeerd door doelman Odysseas Vlachodimos. Aan de overkant kreeg Rafa Silva ook een goede kopkans, maar hij kopte vrijstaand in de handen van doelman Diogo Costa.

Binnen een half uur kantelde de wedstrijd door twee onbezonnen momenten in drie minuten tijd van Stephen Eustaquio. Twee keer beging hij op het middenveld een totaal onnodige overtreding, twee keer kreeg hij geel en dus kon hij gaan douchen. Even later kwam Benfica wel heel dicht bij de 0-1. Fredrik Aursnes raakte na een knappe actie de paal, waarna Rafa Silva de bal wat gelukkig naar zich toe kreeg en op de lat kopte, terwijl het doel inmiddels leeg was.

Na een flitsende eerste helft met in totaal acht gele kaarten en een rode, begon de tweede helft wat tam, met veel balbezit voor de ploeg van Schmidt, waar David Neres in de rust was ingevallen. In een minder aantrekkelijke tweede helft kwam Benfica een kleine twintig minuten voor tijd op 0-1. Neres gaf de assist op Rafa Silva, die genoeg tijd had om ondanks een slechte balaanname raak te prikken. De goal werd aanvankelijk geannuleerd wegens buitenspel, maar de VAR greep terecht in en keurde de treffer goed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met tien tegen elf kon Porto niet echt een vuist meer maken. Zonder al te veel moeite trok Benfica de drie punten over de streep, al kreeg Porto met Gabriel Veron nog een goede kans op de 1-1. Daarmee staan As Aguias nu zes punten los aan kop van het klassement. Beide ploegen hebben deze week Champions League-verplichtingen: Benfica ontvangt Juventus in Lissabon, Porto moet naar Club Brugge toe.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2022/2023

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
82-20
+62
87
2
FC Porto
34
27
4
3
73-22
+51
85
3
Sporting Braga
34
25
3
6
75-30
+45
78
4
Sporting Lissabon
34
23
5
6
71-32
+39
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.