Schmidt overwintert in CL: Benfica deelt genadeklap uit aan Juventus

Reacties

Benfica heeft in Groep H van de Champions League de achtste finales bereikt. De ploeg van Roger Schmidt won in een heerlijk spektakelstuk in Lissabon met 4-3 van Juventus en bereikte daarmee de volgende ronde.

Schmidt overwintert in CL: Benfica deelt genadeklap uit aan Juventus
© Pro Shots
Benfica
Benfica
4 - 3
Juventus
Juventus

De Italianen knokten in het Estádio da Luz voor hun werkelijk allerlaatste kans op overwinteren in de Champions League. Dat zag je er niet echt aan af. Na een kwartier werd het 1-0 voor de thuisploeg: António Silva kopte een voorzet van Enzo Fernández binnen. Heel even leek La Vecchia Signora zich op te richten: na goed werk van Dusan Vlahovic gaf Moise Kean het laatste zetje voor de gelijkmaker, die na lang beraad van de VAR werd toegekend.

Het bleek de zwaluw die geen zomer maakte voor de bezoekers. João Mário zette de ploeg van Schmidt al snel weer op voorsprong door een voor een handsbal gegeven strafschop te benutten. Rafa Silva scoorde na een combinatie met João Mário de 3-1, momenten nadat Vlahovic een grote kans op een tweede gelijkmaker had gemist. Al vroeg in de tweede helft was het een prachtig stiftje van andermaal Rafa Silva dat voor de 4-1 en daarmee de nekslag zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Althans, zo leek het lang: Juventus was lusteloos, uitgeteld. Toch richtte het bolwerk uit Turijn zich nog een keer op, zo'n kwartier voor tijd. Arek Milik zorgde voor 4-2, waarna Weston McKennie met de 4-3 zelfs de spanning een beetje terugbracht. In een spectaculaire slotfase met kansen aan beide kanten trok Benfica, waar David Neres inviel en Fredrik Aursnes negentig minuten volmaakte, de winst over de streep.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.