Misser van Dumfries breekt Internazionale op in Derby d'Italia

Juventus heeft de Derby d'Italia tegen Internazionale omgezet in een overwinning. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri won voor eigen publiek met 2-0 en passeerde Inter op de Serie A-ranglijst: Juventus klom van de achtste naar de vijfde plek, terwijl Inter een plek daalde en zevende staat.

Juventus
Juventus
2 - 0
Internazionale

Inter, met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basiself, was via een halve volley van Lautaro Martínez en een afstandsschot van Hakan Çalhanoglu verantwoordelijk voor de eerste serieuze doelpogingen. Later in de eerste helft ging een kopbal van Edin Dzeko rakelings naast en miste Dumfries een grote kans: na een voorzet van Nicolò Barella, wellicht bedoeld als schot, had de rechtsback de 0-1 op zijn schoen. Hij hield de bal echter niet laag en schoot bijgevolg hoog over.

Uiteindelijk werden de beide doelmannen nauwelijks op de proef gesteld in de eerste helft. Juventus werd eigenlijk alleen gevaarlijk via een inzet van Gleison Bremer, die in het zijnet belandde. Het was desondanks de thuisploeg die op voorsprong kwam na de pauze. Filip Kostic stoomde op aan de linkerflank en verstuurde een lage voorzet richting Adrien Rabiot, die met een tegendraads schot de rechterhoek vond.

Tien minuten na het doelpunt dacht Juventus op 2-0 te komen via een treffer van Danilo, maar hij bleek de bal na zijn inzet nog met de hand te hebben getoucheerd. Op advies van de VAR werd de treffer dan ook afgekeurd. Wojciech Szczesny voorkwam met de voet dat Martínez er 1-1 van maakte, waarna collega-doelman André Onana een schot van Kostic tegen de paal tikte.

Het doelpunt kon aan beide kanten vallen en uiteindelijk was Juventus het meest fortuinlijk: Nicolò Fagioli besliste de wedstrijd met een van richting veranderd schot na een succesvolle counter. Voor de 21-jarige Fagioli werd het zodoende een basisdebuut om nooit te vergeten. De middenvelder was in de vorige wedstrijd tegen Lecce (0-1) als invaller al verantwoordelijk voor het beslissende doelpunt en werd daarvoor beloond met een basisplek tegen Inter. Juventus boekte de vierde opeenvolgende competitiezege.