Aanhang Juventus jouwt eigen spelers uit en gaat achter trainer staan

Reacties

De aanhang van Juventus houdt duidelijk de spelers verantwoordelijk voor de mindere prestaties van de afgelopen weken. De Oude Dame verspeelde maandag tegen Udinese voor de derde keer op rij punten in de Serie A, maar de fans bleven pal achter trainer Massimiliano Allegri staan.

Aanhang Juventus jouwt eigen spelers uit en gaat achter trainer staan
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 1
Udinese
Udinese

Na duur puntenverlies tegen Empoli, maakte Juventus pas echt een pas op de plaats in de titelstrijd door van de grote concurrent Internazionale te verliezen. Daar kwam maandag een dreun tegen Udinese bovenop. Het gat naar koploper Inter is daardoor nu zeven punten, wat nog kan groeien tot tien, aangezien Inter nog een duel tegoed heeft.

In de voetballerij laait dan doorgaans de kritiek op de trainer op, maar niet in Turijn. De harde kern van Juventus jouwde in de slotfase van het duel de spelers flink uit, maar kwam met een steunbetuiging aan trainer Allegri, die flink werd toegezongen. Na afloop leek de Italiaanse trainer de titelaspiraties echter al in de ijskast te hebben gezet.

'Dit is een lastig moment voor de club', vertelde Allegri op de persconferentie. 'We hebben één punt uit drie wedstrijden. Ons belangrijkste doel is nu Champions League-voetbal halen. De ambitie om dicht bij Inter te blijven, gaf ons motivatie, maar Inter beleeft een buitengewoon seizoen. Zij verdienen daar alle eer voor. Het is logisch dat zij de favoriet zijn.'

'Op dit moment moeten we helemaal niet naar de ranglijst kijken, maar gewoon punten pakken', vervolgde Allegri. 'We hebben al meer punten dan we aan het begin van het seizoen hadden verwacht. Inter speelde vorig jaar de CL-finale en is alleen maar beter geworden. Daarom feliciteer ik ook mijn spelers, want zij draaien een knap seizoen.'

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
33
27
5
1
79-18
+61
86
2
AC Milan
34
21
7
6
64-39
+25
70
3
Juventus
34
18
11
5
47-26
+21
65
4
Bologna
33
17
11
5
48-26
+22
62
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.