Aké baalt na penaltycircus, malaise houdt aan bij Bacuna en Huddersfield

AFC Bournemouth is er voor de derde keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Premier League. Aanvaller Joshua King zal zich na afloop nog achter zijn oren hebben gekrabd. Huddersfield Town stevent ondertussen af op degradatie na de nederlaag bij Newcastle United.

AFC Bournemouth
1 - 1
Wolverhampton Wanderers

Bournemouth was in de jacht op Wolves - dat vooraf zes punten meer had en op de achtste plek stond - al vroeg succesvol. João Moutinho beging binnen een kwartier al een overtreding in het zestienmetergebied, waardoor de bal op de stip ging voor de thuisploeg. Nathan Aké, die in de basis stond bij Bournemouth, zag ploeggenoot Joshua King trefzeker zijn vanaf elf meter: 1-0.

De thuisploeg verzuimde daarna om de score uit te breiden en Wolves bleef in het spoor. Via onder anderen Moutinho en Diogo Jota werden de bezoekers ook gevaarlijk, maar een doelpunt leverde het niet op. Bournemouth stond bij vlagen onder druk, maar kreeg in de tweede helft wel een grote kans op 2-0. Jordan Ibe creëerde ruimte voor zichzelf door zich langs twee verdedigers te wurmen en raakte vervolgens de lat.

De slotfase werd nog heel spannend, want Wolves kwam langszij. Na een overtreding op Matt Doherty ging de bal nu voor de bezoekers op de stip en Raúl Jiménez schoot raak: 1-1. Het feest bij Wolves was nog bezig toen Bournemouth aan de andere kant opnieuw een penalty kreeg. Ivan Cavaleiro tikte Ryan Fraser aan en King legde opnieuw aan. Nu raakte de spits echter de paal, waardoor het 1-1 bleef.

Newcastle United
2 - 0
Huddersfield Town

Huddersfield Town is met slechts elf punten en een achterstand van veertien punten op een veilige plek hard op weg naar het Championship. De ploeg van manager Jan Siewert, met Juninho Bacuna in de basis en Terence Kongolo op de bank, maakte het zichzelf ook niet bepaald makkelijk op bezoek bij Newcastle United, want na twintig minuten kregen de bezoekers al een rode kaart. Tom Smith moest inrukken na een harde overtreding op Newcastle-middenvelder Miguel Almirón.

De gasten hielden in de eerste helft nog wel stand, maar knakten al snel na rust. Net uit de kleedkamer tikte Salomón Rondón de bal in het doel op aangeven van Isaac Hayden: 1-0. Zes minuten later was het weer raak, nu met een assist van Rondón. De aanvaller tikte een voorzet door en de bal kwam terecht bij Ayoze Pérez, die er 2-0 van maakte. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist. Huddersfield won op 25 november 2018 voor het laatst, toen werd het 0-2 op bezoek bij Wolves.