Man City in het nauw door schimmige Sancho-deal

Reacties

Manchester City heeft een illegale betaling van 230 duizend euro aan een spelersmakelaar gedaan bij het aantrekken van Jadon Sancho. Dat heeft Der Spiegel onthuld. De Premier League-koploper ontkent de beschuldigingen.

Man City in het nauw door schimmige Sancho-deal

Sancho vertrok in maart 2015 op veertienjarige leeftijd van Watford naar Manchester City. Volgens FIFA-regels mag er bij het aantrekken van een minderjarige speler geen vergoeding worden betaald aan een zaakwaarnemer. City probeerde die regel te omzeilen door Emeka Obasi, de vertegenwoordiger van Sancho, 230 duizend euro te betalen voor scoutingswerkzaamheden in Zuid- en Centraal Amerika.

Der Spiegel heeft bovendien een e-mail onder ogen gekregen van Manchester City aan de vader van Sancho. Daarin werd geschetst wat zijn zoon bij de grootmacht kon verdienen aan salaris en bonussen als hij eenmaal een profcontract zou hebben. De club maakte in een reactie via een advocaat duidelijk dat de mail niet als aanbieding moest worden gezien.

Manchester City heeft met een statement gereageerd op de beschuldigingen: 'We gaan niet inhoudelijk in op materiaal dat uit de context gehaald is en bovendien gestolen is van de City Football Group en Manchester City. De poging om de club te schaden is doorzichtig.'

De ophef over de Sancho-deal is pijnlijk voor City, zeker omdat de jonge Engelsman in 2017 uiteindelijk een kans bij Borussia Dortmund verkoos boven een lucratief contract in Manchester. Met zijn transfer was toen iets minder dan acht miljoen euro gemoeid. De Londenaar is in de Bundesliga een ware sensatie geworden. Op achttienjarige leeftijd is hij nu al een van de grote smaakmakers bij Borussia Dortmund. De buitenspeler debuteerde bovendien in oktober al voor de Engelse nationale ploeg.

Chelsea
Het nieuws over Sancho is op een saillant moment naar buiten gekomen. Vrijdag nog kreeg Chelsea door de FIFA een zware straf opgelegd voor het overtreden van regels aangaande het vastleggen van jeugdspelers. De huidige nummer zes van de Premier League mag in de komende twee transferperiodes geen aankopen doen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.