Burnley doet Spurs en teruggekeerde Kane pijn in titelrace

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in het weekend waarin de club uit Noord-Londen dichterbij Liverpool hoopte te komen. Hoewel Harry Kane eindelijk weer eens belangrijk was voor Spurs, trok Burnley aan het langste eind in het competitieduel.

Burnley
Burnley
2 - 1
Tottenham Hotspur

De eerste helft op Turf Moor bood weinig spektakel. Burnley hield zelfs Harry Kane, die na ruim een maand afwezigheid terugkeerde, eenvoudig in bedwang. Een schuiver van Kane en een gevaarlijk schot van Ashley Barnes namens de thuisploeg vormden veelzeggend genoeg de hoogtepunten voor rust.

Na de onderbreking was er meer te genieten. Kane testte Tom Heaton met een heerlijke knal die richting de kruising ging, die door de doelman van Burnley knap gepareerd werd. Maar de thuisploeg kwam in de 57ste minuut op voorsprong, via Chris Wood. De aanvaller dook bij een corner op uit een cluster van Burnley-spelers en kopte ongehinderd raak via onderkant lat: 1-0. Spurs-manager Mauricio Pochettino reageerde woedend, omdat de hoekschop onterecht gegeven zou zijn.

Spurs zette de achtervolging in met de vroege entree van Fernando Llorente. Niet hij, maar Kane zorgde snel voor gelijkmaker. Na een snel genomen inworp van Danny Rose troefde Kane de defensie van Burnley knap af en tikte hij de bal met buitenkant voet in de verre hoek.

Toch was Burnley sterker in de slotfase, met direct en fysiek spel. De kansen voor Jeff Hendrick en Dwight McNeil waren een aankondiging van de winnende treffer van Ashley Barnes, die bij de tweede paal de 2-1 binnentikte uit een mislukt schot van invaller Jóhann Berg Gudmundsson.

Door de nederlaag groeit de achterstand van Spurs op Liverpool zondag mogelijk naar acht punten, bij een overwinning van de nummer twee op Manchester United. Koploper Manchester City komt dit weekend niet in actie. Burnley is al sinds 26 december 2018 ongeslagen en stijgt naar plek dertien in de Premier League.