Ajax wil staf opschudden met nieuwe assistent

Reacties

Alfred Schreuder behoudt het vertrouwen van de clubleiding. De geplaagde trainer van Ajax gaat een makkelijke reeks tegemoet, waarin goede resultaten en groei in het spel cruciaal worden. Daarbij wordt de technische staf waarschijnlijk opgeschud met een nieuwe assistent-trainer.

Ajax wil staf opschudden met nieuwe assistent
© Pro Shots

De maandag op trainingscomplex De Toekomst verliep anders dan gebruikelijk. Waar normaliter een uitlooptraining en een overleg met het technisch hart de gewoonte is, werd er nu vooral veel gepraat. In verschillende samenstellingen werden de koppen bij elkaar gestoken. Reden daarvoor is de penibele sportieve staat waarin Ajax verkeert, na zes Eredivisie-duels zonder overwinning.

Daarnaast is ook een vertrouwelijk onderhoud uitgelekt tussen mental coach Joost Leenders en de selectie. Op de vrijdag, twee dagen voor de Klassieker, besprak Leenders met de spelers hun onvrede over de technische staf. Daarin kwamen verwijten op tafel, die niet zozeer op hoofdtrainer Alfred Schreuder, maar op de hele staf waren gericht.

Gevolg is dat de clubleiding aan zet was. De boodschap van Leenders kan niet worden genegeerd en dus wachtten enkele stevige gesprekken. Dit leidde gisteren tot verschillende meetings waarin de grillen, klachten en wensen op tafel kwamen. De uitkomst, na een dag praatsessies in Amsterdam, was dat de wens van een nieuwe assistent-trainer gestalte moet krijgen, die de staf moet laten opschudden en voor meer harmonie moet zorgen tussen selectie en staf. Daarnaast werd ook het voornemen uitgesproken dat Ajax eindelijk eens als eenheid binnen en buiten de lijnen moet opereren, een cruciale voorwaarde om het tij te keren en alsnog koers te zetten op een nieuwe landstitel.

Hoe belangrijk de praatsessies ook waren, de enige waarheid ligt op het veld. Dat beseft iedereen in Amsterdam. Ajax heeft een reeks voor de boeg waarin geen punt meer mag worden verloren. Maar dat alleen is niet voldoende. De ploeg moet ook groei in het spel tonen en kleur op de wangen krijgen. Alleen op die manier kan een wending teweeg worden gebracht.

Vanaf vandaag is het vizier van de trainer en de selectie op de reeks met FC Volendam, Excelsior en SC Cambuur gericht, maar wacht voor de clubleiding nog een zoektocht naar een assistent-trainer. Het lijkt het allerlaatste redmiddel om een ommekeer in gang te zetten en een nog grotere crisis te voorkomen in de hoofdstad.

Do 26 jan. 2023

Zo 29 jan. 2023

Zo 5 feb. 2023

Do 9 feb. 2023

Zo 12 feb. 2023

Do 16 feb. 2023

Zo 19 feb. 2023

Do 23 feb. 2023

Zo 26 feb. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.