Ajax stuit in kwartfinale Europa League op AS Roma en Karsdorp

Reacties

Ajax is vrijdagmiddag tijdens de loting voor de kwartfinale van de Europa League gekoppeld aan het AS Roma van Rick Karsdorp, die wel geschorst is voor het heenduel in Amsterdam.

Ajax stuit in kwartfinale Europa League op AS Roma en Karsdorp

Met Roma treft Ajax de huidige nummer zes van de Serie A. De ploeg van Paulo Fonseca rekende in de achtste finale overtuigend af met Shakhtar Donetsk (3-0, 1-2). In eigen land zijn de prestaties echter wisselvallig, met vier nederlagen in de laatste tien competitieduels.

Karsdorp is dit seizoen een vaste waarde bij Roma, dat zijn contract onlangs openbrak. Als rechtervleugelverdediger kwam de voormalig Feyenoorder 31 keer in actie in alle competities. In de Serie A bereidde de 26-jarige wingback al vijf goals voor en scoorde hij één keer. 

Ajax bereikte donderdag de laatste acht van de Europa League door ook de return tegen Young Boys te winnen (0-2), nadat het eerder Lille had uitgeschakeld. Het is de derde keer in de laatste vijf jaar dat de Amsterdammers zich plaatsten voor de kwartfinale van een Europees toernooi.

De vorige twee keren overleefde Ajax die fase ook. In het seizoen 2016/17 was het na verlenging te sterk voor Schalke 04 in de Europa League, twee seizoenen later rekenden de Amsterdammers in de kwartfinale van de Champions League af met Juventus.

Nu is het dus Roma waarmee Ajax moet afrekenen om de Europese droomvlucht een vervolg te geven en de halve finale te halen. De heenwedstrijd in de kwartfinale staat gepland op donderdag 8 april, een week later is de return. Bekijk hier de route naar de finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.