Arsenal maakt weinig indruk op EL-rivalen, gemengde gevoelens Karsdorp

Reacties

Zonder enige glans heeft Arsenal zich donderdagavond geschaard onder de laatste acht in de Europa League. Ook AS Roma en Granada verlengden hun Europese avontuur.

Arsenal maakt weinig indruk op EL-rivalen, gemengde gevoelens Karsdorp
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 1
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Arsenal had nog een appeltje te schillen met Olympiakos Piraeus, dat The Gunners vorig seizoen sensationeel uitschakelde in de zestiende finale van de Europa League. Afgelopen week zette de ploeg van Mikel Arteta al een grote stap naar de laatste acht door het heenduel met 1-3 te winnen. Drie dagen nadien werd er nog meer vertrouwen getankt door Tottenham Hotspur met 2-1 te verslaan, ondanks de absentie van de om disciplinaire redenen gepasseerde Pierre-Emerick Aubameyang.

De Gabonees keerde donderdag terug in de basis en kreeg in de levendige eerste helft de grootste kans: na een prachtige aanname schoot hij van dichtbij over. Aan de andere kant voorkwam Bernd Leno dat Youssef El-Arabi de bezoekers aan de leiding bracht. Zo begon Olympiakos - in de vorige ronde verantwoordelijk voor de eliminatie van PSV - aan de tweede helft in de wetenschap dat het minimaal drie keer moest scoren om een superstunt te bewerkstelligen.

In de 51ste minuut kon een deel van die opdracht worden weggestreept. Na balverlies van Dani Ceballos kwam de bal uiteindelijk bij El-Arabi, wiens van richting veranderde inzet achter Leno belandde. Een Grieks mirakel zat er echter niet in. Zonder tot grote hoogtes te reiken speelde de thuisploeg het duel uit, waardoor Arsenal nog altijd in de race is voor een tweede Europa League-finale in drie seizoenen tijd. Overigens maakte Olympiakos het duel met tien man af door een rode kaart van Ousseynou Ba, die zijn tweede gele kaart incasseerde omdat hij een bal terugsloeg in de richting van de arbiter toen het spel stil lag.

Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 2
AS Roma
AS Roma

AS Roma had het heenduel in eigen huis vorige week al met 3-0 gewonnen, en dus was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van basisklant Rick Karsdorp. Na een 0-0 ruststand gooide Borja Mayoral het tweeluik al helemaal in het slot, toen hij de bal na een voorzet van Karsdorp wat gelukkig voor zijn voeten had gekregen. Daar kon ook de 1-1 van Junior Moraes (een minuut nadat Nederlandse back was gewisseld) niets aan veranderen.

Sterker nog: de tweede treffer van Mayoral zorgde ervoor dat AS Roma ook de return winnend afsloot, waardoor het op het dooie akkertje de kwartfinale heeft bereikt. Tegenvaller was overigens de gele kaart die Karsdorp vlak voor zijn wissel pakte. Daardoor is hij nu geschorst voor de heenwedstrijd in de kwartfinale.

Molde FK
Molde FK
2 - 1
Granada
Granada

De Spanjaarden wonnen vorige week thuis met 2-0 en leken dus op rozen te zitten. Maar omdat Jesús Vallejo de bal na een halfuurtje in zijn eigen goal werkte, was de hoop terug bij de Noren. Die hoop verdween na een uurtje, toen de net ingevallen Roberto Soldado de beslissende 1-1 maakte. De 2-1 van Eirik Hestad (uit een penalty) viel pas in de laatste minuut en kwam dus te laat om het nog spannend te maken.

En dus plaatst Granada (dat in de groepsfase nog twee keer tegen PSV speelde) zich voor de kwartfinale. Knap, aangezien de huidige nummer acht van La Liga dit seizoen debuteert in Europees verband. Het is dus al een fraaie tocht voor de Nazaríes, het kan zelfs een droomvlucht gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.