Dit is de route van Ajax naar de Europa League-finale

Reacties

Bereikt Ajax de halve finale van de Europa League, dan moet het daarin afrekenen met Granada of Manchester United. De Amsterdammers krijgen allereerst te maken met AS Roma, zo werd bekend bij de loting vrijdag.

Dit is de route van Ajax naar de Europa League-finale
© Pro Shots

Bij die loting is er geloot voor het volledige pad naar de Europa League-finale, die op 26 mei wordt gespeeld in Gdánsk. Wint Ajax van de Romeinen, dan begint het in de halve finale met een wedstrijd in Granada of Manchester.

Granada hebben we eerder dit seizoen in de Europa League al in actie gezien tegen een Nederlandse club. De huidige nummer acht van Spanje won in Eindhoven met 1-2 van PSV en ging daarna in eigen huis met 0-1 onderuit tegen de ploeg van Roger Schmidt. Granada werd achter PSV tweede in de poule met verder PAOK Saloniki en Omonia Nicosia.

Een nieuwe ontmoeting met Manchester United zou pikant zijn voor Ajax. In 2017 was de Engelse grootmacht in de Europa League-finale nog met 0-2 te sterk voor de Amsterdammers. Mogelijk komt het nu voor Ajax dus tot een weerzien met Donny van de Beek, die vorige zomer naar United vertrok.

Ajax moet eerst dus afrekenen met AS Roma en speelt de eerste wedstrijd in dat tweeluik thuis. Mocht de ploeg van Erik ten Hag de finale bereiken, dan komt er een confrontatie met Dinamo Zagreb, Villarreal, Arsenal of Slavia Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.