Ongeslagen superserie Ajax in 2021 kent zijn gelijke niet in Europa

Reacties

Ajax wacht na achttien wedstrijden nog altijd op zijn eerste nederlaag in 2021. De Amsterdammers zijn in de Europese top de enige club die sinds de jaarwisseling nog ongeslagen zijn.

Ongeslagen superserie Ajax in 2021 kent zijn gelijke niet in Europa
© Pro Shots

De indrukwekkende reeks kreeg donderdagavond opnieuw een vervolg met de 0-2 zege op bezoek bij Young Boys in de achtste finale van de Europa League. Omdat Rangers tegelijkertijd wel onderuit ging bij Slavia Praag (0-2) en zo zijn eerste nederlaag van 2021 leed, is Ajax van alle clubs uit de West-Europese topcompetities nu de enige club die dit kalenderjaar nog niet verloor.

In competitieverband is de reeks van Ajax niet uniek. Ook Barcelona, Club Brugge, FC Porto en Sporting Portugal verloren dit jaar nog geen competitieduel. Maar die clubs gingen al wel onderuit in Europa of het bekertoernooi. Zo kreeg Barça klop van Sevilla (Copa del Rey) en Paris Saint-Germain (Champions League). Ook Club Brugge, Porto en Sporting verloren al een bekerduel en/of een Europees duel.

Het maakt duidelijk hoe knap de huidige ongeslagen serie van Ajax is. In 2021 bleef alleen PSV twee keer overeind tegen de ploeg van Erik ten Hag (2-2 en 1-1). Davy Klaassen probeerde het succes op de clubwebsite te verklaren. 'We zijn een team. Niet alleen met de eerste elf man. We wisselen redelijk vaak tijdens een wedstrijd. Je merkt eigenlijk in het veld niet dat er wordt gewisseld. Dat is heel belangrijk.'

Treble
Door in heel 2021 ongeslagen te blijven, maakt Ajax ook nog altijd kans op drie prijzen: de landstitel, de KNVB-beker en de Europa League. In Europa kunnen verder alleen Dinamo Zagreb, Manchester City, Paris Saint-Germain en Slavia Praag dat ook zeggen. Chelsea, Borussia Dortmund en Manchester United maken nog slechts een theoretische kans op de landstitel, waardoor een treble ver weg is.

Noot: voor dit artikel is gekeken naar alle clubs uit de hoogste afdelingen van de top-15 van de UEFA-lijst. In Rusland zijn een paar clubs nog ongeslagen, maar de competitie is daar in 2021 pas vier duels onderweg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.