Ajax 'maat te groot', woede over 'Schotse politieman' overheerst bij Zwitsers

Reacties

Ajax was donderdagavond opnieuw een maatje te groot voor Young Boys (0-2). Dat is de conclusie die de Zwitserse media trekken, al zat het de ploeg van trainer Diego Seoane dit keer niet mee. En dat had vooral te maken met het optreden van scheidsrechter Bobby Madden. 

Ajax 'maat te groot', woede over 'Schotse politieman' overheerst bij Zwitsers
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
0 - 2
Ajax
Ajax

'Geen Europa League-wonder', kopt Blick. 'Ajax is weer een maat te groot voor Young Boys.' De Zwitserse krant benadrukt dat de Amsterdammers 'zelfs op kunstgras' simpelweg weer te goed waren, maar wijst ook op de scheidrechter. Of Der Bobby aus East Kilbride, zoals Madden wordt genoemd in het wedstrijdverslag, die het 'als zijn taak beschouwde om deze avond alles tegen Young Boys te fluiten'.

Zo werd het een bittere avond voor Young Boys, zag Blick. De Zwitsers begonnen nog hoopgevend, maar die hoop werd de grond in geboord na de 0-1 toen David Neres balverlies afstrafte. 'En toen men dacht dat Young Boys eindelijk de gelijkmaker kon maken, speelde de Schotse Bobby voor het eerst politieman, raadpleegde VAR Stuart Attwell uit Engeland en zei: geen hands bij Álvarez. Wie bitte?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Madden na rust vervolgens wel een penalty gaf aan Ajax na hands bij Mohamed Camara, zorgt ervoor dat het ongeloof bij Blick alleen maar groter is. En de wegens buitenspel afgekeurde 1-2 van Jean-Pierre Nsame maakt het er niet beter op. 'We worden vaak boos op de scheidsrechters in de Super League, maar wedstrijden als deze Schotse Bobby hebben we in de verste verte niet gefloten.'

Ook bij 20 minuten wordt de nadruk gelegd op het optreden van de arbitrage. Het tv-station spreekt van 'VAR-pech' in de kop en verwijst in het verslag eveneens naar de niet gegeven penalty na de handsbal van Edson Álvarez, de wél gegeven penalty aan Ajax en de afgekeurde 1-2 van Nsame. En dus zorgde de tweede nederlaag van Young Boys in het tweeluik voor een 'vervelende nasmaak'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fouten
Bij Young Boys zelf wezen ze op de eigen fouten. 'We leverden te veel ballen in', zei trainer Seoane na afloop. 'Ajax heeft dan ook de kwaliteiten om dat af te straffen. Op dit moment zijn onze optredens niet zo briljant. Veel spelers hebben nu kunnen zien dat er nog veel ruimte voor verbetering is', als de Zwitserse coach, die wel trots is dat zijn ploeg overwinterde in Europa en Bayer Leverkusen uitschakelde.

Desondanks is Zwitserland door de stunt van Dinamo Zagreb op de UEFA-ranglijst afgezakt naar plek negentien. Een zege van Young Boys had dat kunnen voorkomen, maar het zat er niet in, zag Christian Fasnacht. 'Als je op achterstand komt door zulk simpel balverlies, verdwijnt ook het laatste beetje hoop op een wonder. We wilden de Europa League met een thuiszege beëindigen, dat is helaas niet gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.