Extreem pijnlijke uitschakeling voor Spurs: Mourinho verliest perfecte EL-status

Reacties

Dinamo Zagreb heeft donderdag voor een ongekende sensatie gezorgd door Tottenham Hotspur uit te schakelen in de achtste finale van de Europa League. In eigen huis hadden de Londenaren nog met 2-0 gewonnen. Met een hattrick was Mislav Orsic de beul van dienst bij de comebackploeg.

Extreem pijnlijke uitschakeling voor Spurs: Mourinho verliest perfecte EL-status
© Pro Shots
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
nv
3 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De ploeg van José Mourinho was na de 2-0 zege in de eerste ontmoeting met Dinamo huizenhoog favoriet, maar donderdag liep het voor geen meter. Steven Bergwijn kon dat niet worden verweten: de voormalige PSV'er was opnieuw gepasseerd en zou pas invallen toen het drama zich al aandiende.

Dinamo, waar trainer Zoran Mamic eerder deze week opstapte nadat hij een gevangenisstaf kreeg opgelegd, verzuimde aanvankelijk om het zwakke spel van de bezoekers af te straffen. Vooral Lovro Majer mocht zich dat aanrekenen: de spelmaker liet een aantal aardige kansen onbenut.

Na de hervatting ging Dinamo eerst vrolijk door met het missen van mogelijkheden, maar het plichtmatig spelende Spurs incasseerde na 62 minuten alsnog de 1-0. Orsic schoot vanuit een lastige hoek zeer fraai raak, waarmee hij de hoop terugbracht in de harten van de Dinamo-fans. De druk op de Londenaren werd nog maar eens opgevoerd en in de 82ste minuut had Orsic opnieuw succes, nu na een vloeiende aanval.

Pas nu leek Spurs wakker geschrokken: invaller Bale en Harry Kane maakten vlak voor het einde van de negentig minuten nog bijna de 2-1. In de verlenging pakte Dinamo de draad weer op en met een heerlijk doelpunt (een geplaatst schot van afstand na een rush) completeerde Orsic na 106 minuten zijn hattrick.

Vorig jaar schreven we een portret over Mislav Orsic:

Mourinho greep direct in door Bergwijn in te laten vallen, maar ook de Oranje-international kon een zeer pijnlijke uitschakeling voor de Spurs niet voorkomen, enkele knappe acties ten spijt. 

Voor de zelfbenoemde Special One is de eliminatie extreem zuur: Tottenham Hotspur kan zich nu alleen via de competitie nog plaatsen voor de Champions League. Bovendien is het na de succesvolle campagnes in 2002/03 (FC Porto) en 2016/17 (Manchester United) de eerste keer dat Mourinho naast de eindzege in de strijd om de UEFA Cup/Europa League grijpt.

Bekijk hier wat er in de overige Europa League-duels die om 18.55 uur begonnen gebeurde:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.