Ødegaard opent op fraaie wijze zijn rekening bij Arsenal

Arsenal en Tottenham Hotspur hebben donderdag goede zaken gedaan in de achtste finales van de Europa League. Beide clubs beleefden zo een prima generale voor de North London Derby.

Olympiakos Piraeus
1 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal begon prima aan de wedstrijd in Griekenland en kwam na een half uur terecht op voorsprong. Martin Ødegaard kwam vanaf de rechterkant naar binnen en haalde van buiten het strafschopgebied verwoestend uit. Doelman José Sá kreeg zijn hand niet op tijd achter de bal en dus zag de Noor zijn eerste doelpunt in dienst van The Gunners binnenvliegen: 0-1.

Aan het begin van de tweede helft schoten de bezoekers zichzelf in de voet. Bernd Leno speelde Dani Ceballos aan, maar de Spanjaard nam veel te veel tijd en liet zich aftroeven door Youssef El-Arabi. De 34-jarige Marokkaan, tegen PSV ook al trefzeker, schoot de bal dankbaar in het halflege doel: 1-1. In de slotfase stelde Arsenal toch nog orde op zaken. Gabriel Magalhães kopte raak uit een hoekschop en Mohamed Elneny trof doel met een schot van ruime afstand.

Tottenham Hotspur
2 - 0
Dinamo Zagreb

Steven Bergwijn kreeg in zijn laatste vijf Premier League-duels voor Tottenham geen speelminuten en begon ook tegen Dinamo Zagreb op de bank. Zonder inbreng van de Nederlander is Spurs bezig aan een prima reeks en ook donderdag overtuigde de ploeg van José Mourinho. Harry Kane opende de score in de 25ste minuut uit de rebound na een poging van Erik Lamela.

Twintig minuten voor tijd schoof Kane ook zijn tweede treffer binnen. Het was alweer zijn 25ste doelpunt in 37 officiële wedstrijden dit seizoen. Bergwijn was even daarvoor ingevallen en miste nog een behoorlijke mogelijkheid na een prachtige voorzet van Gareth Bale. In de extra tijd waren de rollen nog omgedraaid, maar ook Bale kreeg de bal er niet in.

AS Roma
AS Roma
3 - 0
Sjachtar Donetsk

Met Rick Karsdorp andermaal in de basis als rechter wingback had AS Roma weinig moeite met Shakhtar Donetsk. Voor Paulo Fonseca werd het treffen met zijn voormalige werkgever een heerlijke avond. Halverwege de eerste helft schoof Lorenzo Pellegrini de 1-0 binnen. In de tweede helft liepen de Italianen verder uit via treffers van Stephan El Shaarawy en Gianluca Mancini.

Granada
Granada
2 - 0
Molde FK
Molde FK

De eerste Europese campagne in de clubhistorie van Granada blijft maar mooier en mooier worden. De routiniers maakten het verschil tegen Molde. Jorge Molina (38) maakte er al vroeg 1-0 van. Toen de bezoekers in de 71ste minuut met tien man kwamen te staan na een rode kaart van Martin Ellingsen, zorgde Roberto Soldado (35) al snel voor de 2-0 en daarmee het slotakkoord.