Pijnlijke situatie: Bergwijn voor derde duel op rij niet bij Tottenham-selectie

Reacties

De sportieve opmars van Gareth Bale is slecht nieuws gebleken voor Steven Bergwijn. De Nederlander ontbreekt woensdag tegen Fulham voor het derde duel op rij in de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur: volgens Engelse media is hij niet geblesseerd, maar simpelweg even niet nodig.

Pijnlijke situatie: Bergwijn voor derde duel op rij niet bij Tottenham-selectie
© Pro Shots
Fulham
Fulham
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Bergwijn was dit seizoen nog in elf competitiewedstrijden van Tottenham basisspeler, maar de laatste tijd heeft José Mourinho hem steeds minder nodig. Bergwijn verloor zijn plek in het elftal na de verloren competitiewedstrijd tegen Chelsea (0-1) en moest het vervolgens doen met een invalbeurt tegen West Bromwich Albion (2-0 zege). In de 3-0 nederlaag bij Manchester City liet Mourinho de voormalig PSV'er vervolgens de gehele wedstrijd op de bank.

Dat was al vervelend, maar het kon nog erger voor Bergwijn. De aanvaller zat bij de competitiewedstrijden tegen West Ham United en Burnley al niet bij de selectie en ook woensdag, op bezoek bij Fulham, is hij er niet bij. Bale, Dele Alli, Heung-Min Son en Harry Kane staan in de basis; Érik Lamela, Lucas Moura en Carlos Vinícius zijn de aanvallende opties op de bank.

Zo is voor Bergwijn (die overigens wel in actie kwam in de Europese duels met Wolfsberger AC) duidelijk dat er een stapje bij moet, nu Bale het op zijn heupen heeft gekregen. De Welshman had een lange aanlooptijd nodig, maar is de laatste weken uitstekend in vorm en was in zijn laatste vier wedstrijden direct betrokken bij zeven goals voor Tottenham.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.