Tadic smult: 'Gravenberch was een beetje Rijkaard'

Reacties

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic was donderdagavond met een assists en een goal goud waard voor de Amsterdammers, die zich plaatsten voor de kwartfinale van de Europa League. Na afloop wees hij echter een teamgenoot aan als uitblinker.

Tadic smult: 'Gravenberch was een beetje Rijkaard'
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
0 - 2
Ajax
Ajax

Ajax won op bezoek bij Young Boys met 0-2, nadat de heenwedstrijd al met 3-0 was gewonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag gaat vrijdag dus de koker in voor de loting van de kwartfinale, tot tevredenheid van Tadic. 'We hebben een goede mentaliteit getoond en deze wedstrijd gewonnen', zo sprak hij na afloop tegenover ESPN.

Tadic was ook positief over Ryan Gravenberch, die eerder ook al complimenten kreeg van Daley Blind. De jonge middenvelder stapte met grote passen in en onderschepte de bal, gaf 'm mee aan zijn aanvoerder, die vervolgens de assist gaf op David Neres. 'Dat was heel belangrijk, wij weten dat hij dit soort dingen kan doen. Ik zei net tegen hem: Dat was een beetje zoals Frank Rijkaard', aldus Tadic met een lach.

Zo ver wilde Gravenberch tegenover RTL7 zelf niet gaan. 'Ik sta hier met een grote glimlach, want we zijn door de volgende ronde. Daar ben ik blij mee, maar we zijn er nog lang niet, dus met feesten moeten we nog even wachten. We hebben het goed gedaan en zijn aardig op dreef. Al was het vandaag wel lastiger dan vorige week: wij begonnen niet scherp en zij klapten erop. Daarna ging het steeds beter.'

'Mooi, maar zwaar'
Ten Hag was eveneens content. 'Of ik in het begin in de rats zat? Dat is een groot woord. Zij speelden opportunistisch en kregen één of twee kansjes. Wij waren onrustig in balbezit, dan maak je zo'n tegenstander sterk. Wie we nu treffen, maakt me niet uit. We bekijken het ronde voor ronde. Het wordt een mooie, maar waarschijnlijk ook een zware tegenstander.'

Poll (gesloten) Welke club wint de Europa League?
  • 48% Ajax (4.164 stemmen)
  • 4% Arsenal (343 stemmen)
  • 2% Dinamo Zagreb (178 stemmen)
  • 2% Granada (201 stemmen)
  • 34% Manchester United (2.964 stemmen)
  • 3% AS Roma (270 stemmen)
  • 3% Slavia Praag (296 stemmen)
  • 4% Villarreal (337 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.