Blind blikt vooruit op EL-loting: 'Man United? Leuk, maar liever in de finale'

Daley Blind was na de Europa League-overwinning op Young Boys dik tevreden. De tweede helft noemde hij 'een flipperkast', maar met het veroveren van het kwartfinaleticket is het doel bereikt. Desgevraagd blikte hij ook even vooruit op de mogelijke aanstaande tegenstander.

BSC Young Boys
0 - 2
Ajax
Ajax

Ajax won het heenduel met 3-0, waarna de return ook een makkelijke wedstrijd werd: 0-2. Daar was Blind het overigens niet helemaal mee eens. 'In de eerste vijftien à twintig minuten hadden we het lastig, zij zetten vol druk', aldus de routinier tegenover ESPN. 'Ze kregen veel corners, maar we gaven niet echt grote kansen weg. In het verloop van de eerste helft werd het wat makkelijker, hielden we wat langer balbezit. De tweede helft was eigenlijk meer een flipperkast.'

Ook had hij lovende woorden over voor zijn jonge teamgenoot Ryan Gravenberch, die met een goede onderschepping de openingsgoal inleidde. 'Ik ben bezig met iedereen op het veld, om ze goed neer te zetten. Dus ook met Ryan. Hij is een ontzettend groot talent en pakt alles ontzettend snel op. Bij die 0-1 pakt hij de bal goed af en leidt hij een goede counter in. Goed werk van hem.'

Vrijdag is de loting voor de kwartfinale. Wie treft Blind het liefst? 'Het zou leuk zijn om Manchester United (zijn oude werkgever, red.) te treffen. Maar als ik moet kiezen, dan liever pas in de finale', grijnsde hij. 'Daar moet we eerst nog maar eens zien te komen, we moeten het stap voor stap bekijken.'

Poll (gesloten) Welke club wint de Europa League?