Pogba krijgt AC Milan op de knieën, rodekaartenregen bij Rangers

Reacties

Manchester United heeft donderdagavond een einde gemaakt aan het Europese avontuur van AC Milan. Invaller Paul Pogba was de gevierde man. Ook Slavia Praag en Villarreal voegden zich bij de laatste acht.

Pogba krijgt AC Milan op de knieën, rodekaartenregen bij Rangers
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 1
Manchester United
Manchester United

De confrontatie tussen de meervoudige Champions League-winnaars was natuurlijk hét affiche in de achtste finale. Na de late 1-1 op Old Trafford was AC Milan donderdag in het voordeel: The Red Devils moesten sowieso scoren om de kwartfinale te bereiken. De formatie van Ole Gunnar Solskjaer startte die missie zonder Donny van de Beek, die wel weer terugkeerde in de selectie na blessureleed.

In de eerste helft bleef AC Milan redelijk eenvoudig op de been, ook omdat Manchester United zich kennelijk had voorgenomen om vooral niet te veel risico's te nemen. Opvallend was het vele balverlies aan beide kanten. Grote kansen ontstonden daar vaak niet uit, omdat er bij beide ploegen in de eindfase telkens net iets misging of omdat de verdedigers uitstekend ingrepen.

De Rossoneri, waar Zlatan Ibrahimovic na fysieke klachten op de bank startte, keken eerst ook de kat uit de boom, maar werden naarmate het rustsignaal naderde steeds dreigender. United doorstond deze fase zonder kleerscheuren en sloeg drie minuten na de hervatting keihard toe. De halverwege voor Marcus Rashford ingevallen Pogba rondde koelbloedig af nadat de spelers van AC Milan de bal maar niet weg konden krijgen.

De thuisploeg was nu aan zet en uiteraard werd Ibrahimovic ingebracht. De 39-jarige Zweed, wiens entree AC Milan ook verleidde om steeds vaker de lange bal te hanteren, zette Dean Henderson aan het werk met een steenharde kopbal. Manchester United, waar Van de Beek op de bank bleef, hoefde verder weinig benauwde momenten te doorstaan in de slotfase.

Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
0 - 2
Slavia Praag
Slavia Praag

Na het veiligstellen van de Schotse landstitel hoopte Rangers FC ook in Europa de hoogtijdagen uit het verleden te laten herleven. De 1-1 in de heenwedstrijd tegen Slavia Praag bood perspectief, maar donderdag viel het doek. De Tsjechische topclub brak via Peter Olayinka al na een klein kwartier de ban en bleef daarna dreigend.

Na de onderbreking gooide Rangers FC zijn eigen glazen in. Zowel invaller Kemar Roofe (een hoog geheven been in het gezicht van doelman Ondrej Kolar) als Leon Balogun (twee keer geel) werd van het veld gestuurd, waarna Nicolae Stanciu het tweeluik in het slot gooide.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Villarreal
Villarreal
2 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Met Europa League-specialist Unai Emery in de dug-out is Villarreal misschien wel een van de underdogs in de strijd om de eindzege. De subtopper in La Liga had vorige week al gouden zaken gedaan door met 0-2 te winnen bij Dinamo Kiev en maakte de klus donderdag gedecideerd af. Halverwege koesterde Villarreal al een 2-0 voorsprong dankzij twee goals van Gerard Moreno, de man in vorm. In het tweede bedrijf ging de aanvaller op jacht naar zijn hattrick, maar zover liet Dinamo Kiev het niet komen.

Wat gebeurde er donderdag nog meer in de Europa League?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.