Peperduur talent laat voor het eerst zijn klasse zien bij Man United

De Europa League-clash tussen Manchester United en AC Milan heeft donderdag uiteindelijk geen winnaar opgeleverd. In Oekraïne deed Villarreal uitstekende zaken.

Manchester United
1 - 1
AC Milan
AC Milan

De bezoekers moesten het stellen zonder boegbeeld Zlatan Ibrahimovic, die door een blessure het weerzien met zijn oude club miste. Toch leek Milan al vroeg op voorsprong te komen via een fraai schot van Franck Kessié. De goal van de Ivoriaan werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd wegens hands. United ontsnapte zo aan een kostbaar tegendoelpunt.

Aan de andere kant raakte Harry Maguire van heel dichtbij nog de paal, maar vijf minuten na rust opende United alsnog de score. Uitgerekend invaller Amad Diallo was de gevierde man. Hij kopte een lange bal van Bruno Fernandes knap achterwaarts over de uitkomende Gianluigi Donnarruma heen: 1-0. De pas achttienjarige aanvaller verraadde daarmee zijn klasse.

Het is de reden waarom United liefst 25 miljoen voor hem betaalde aan Atalanta Bergamo, een bedrag dat via bonussen zelfs kan oplopen richting de veertig miljoen. Een buitengewoon hoog bedrag voor een spelers die slechts 59 minuten voor de hoofdmacht van Atalanta achter zijn naam had. Lang leek hij ook de matchwinner te worden, maar Simon Kjaer verpestte het feestje met een rake kopbal in de 92ste minuut.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 2
Villarreal
Villarreal

Villarreal heeft donderdag al een reuzenstap richting de kwartfinales gezet. De centrumverdedigers onderscheidden zich bij de bezoekers uit Spanje. Pau Torres opende na een half uur de score en in het begin van de tweede helft zorgde Raúl Albiol voor de eindstand: 0-2.

Villarreal is in La Liga bezig aan een dramatische reeks van acht duels zonder overwinning, maar blijft in Europa uitstekend presteren. De formatie van Unai Emery schakelde in de vorige ronde knap Red Bull Salzburg uit en staat er nu dus ook uitstekend voor. Emery mag zo blijven hopen op een vierde Europa League-eindzege als trainer.

Slavia Praag
1 - 1
Glasgow Rangers

De heenwedstrijd tussen Slavia Praag en Rangers FC leverde donderdag ook geen winnaar op. De thuisploeg begon sterk en kwam in de zevende minuut dan ook al op voorsprong. Nicolae Stanciu zorgde voor de 1-0. Met een intikker van heel dichtbij trok Filip Helander de stand echter nog voor rust gelijk. De mannen van Steven Gerrard, die afgelopen zondag voor het eerst in tien jaar weer landskampioen werden, houden zo volop zicht op een plaats in de kwartfinale.