Ajax klopte iedereen in 2017, behalve Excelsior

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De midweekse speelronde wordt donderdag afgesloten met Ajax - Excelsior.

Ajax klopte iedereen in 2017, behalve Excelsior

Ajax - Excelsior

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Ed Janssen
Laatste 5 Eredivisie-duels Ajax:10 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Excelsior:3 punten

Actueel

Ajax is erop gebrand om 'door te pakken' na de overwinning van zondag op PSV. Excelsior verloor afgelopen weekeinde van PEC Zwolle en zette daarmee een matige serie voort. Bij aanvang van deze speelronde stonden de Kralingers echter nog altijd heel knap elfde.

• Na de overwinning op PSV is Excelsior de enige Eredivisie-ploeg waarmee Ajax dit kalenderjaar nog niet afrekende.

Mitchell van der Gaag gaat zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd coachen bij Excelsior. Onder leiding van de oud-prof boekten de Kralingers veertien zeges. Alleen Rob Jacobs (44 uit 136) en Ton Lokhoff (vijftien uit 68) noteerden meer overwinningen.

In zijn laatste twaalf uitwedstrijden in de Eredivisie was Excelsior trefzeker. Alleen AZ heeft een langere lopende reeks (twintig uitduels op rij met ten minste één goal).

Afgelopen weekeinde zette Ajax overtuigend PSV opzij.

• Klaas-Jan Huntelaar maakte in vijf Eredivisie-duels met Excelsior zes treffers, goed voor een gemiddelde van 1,20 doelpunt per wedstrijd. Tegen alle andere huidige Eredivisie-teams ligt het moyenne van de Achterhoeker onder de 1,00.

Mike van Duinen was in zijn voorbije twee competitiewedstrijden trefzeker. De spits van Excelsior kan voor de tweede keer in zijn loopbaan in drie achtereenvolgende Eredivisie-duels tot scoren komen.

'De Ajax-spelers hebben laten zien voor Keizer te willen strijden'

Historie

In negentien van de vorige twintig Eredivisie-thuisduels met Excelsior boekte Ajax een overwinning. Alleen in het seizoen 2006/07 veroverden de Kralingers een punt (2-2).

Excelsior wacht al op een doelpunt in Amsterdam sinds Darren Maatsen in 2011 tot scoren kwam. Die avond werd het 4-1 voor Ajax.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Ajax - Excelsior:

Seizoen:Uitslag:
2010/114-1
2011/124-1
2014/151-0
2015/163-0
2016/171-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.