Ajax kan zich opmaken voor man in vorm Benzema

Reacties

Karim Benzema is dinsdagochtend met de rest van de selectie van Real Madrid in het vliegtuig gestapt. De Franse spits gaat mee naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Ajax in de knock-outfase van de Champions League.

Ajax kan zich opmaken voor man in vorm Benzema

De laatste dagen bestonden er twijfels over Benzema's inzetbaarheid tegen Ajax. Maandag trainde de aanvaller niet, omdat hij last had van zijn nek. Uit voorzorg bleef hij binnen. Een dag later lijkt Benzema voldoende hersteld, want Real Madrid-trainer Santiago Solari heeft hem opgenomen in de wedstrijdselectie.

Ajax mag de borst natmaken voor Benzema, die de laatste weken in bloedvorm verkeert. Hoewel dat tegen zowel Atlético Madrid als Barcelona niet tot uitdrukking kwam in de score, kreeg de spits wel de nodige complimenten voor zijn spel in die topduels. In de serie wedstrijden daaraan voorafgaand was Benzema goed voor zes goals in vier wedstrijden.

Ajax weet ook hoe het voelt om tegen Benzema te spelen. Tijdens de Champions League-edities van de seizoenen 2010/11, 2011/12 en 2012/13 kwamen de Amsterdammers steeds Real Madrid tegen in de groepsfase. Benzema speelde zesmaal tegen Ajax en was daarin goed voor drie treffers.

Solari ruimde zoals verwacht geen plek in zijn selectie in voor Isco, Marcos Llorente en Luca Zidane. Zij kampen alle drie met blessures en blijven achter in Madrid om te herstellen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.