Ajax-escape zit er niet in door Chelsea-zege op Lille

Reacties

Chelsea heeft dinsdag gedaan wat het moest doen en gaat door in de Champions League. Met een nipte thuiszege op hekkensluiter Lille pakten de Londenaren en passant het laatste beetje hoop af van Ajax, dat zelf verloor van Valencia.

Ajax-escape zit er niet in door Chelsea-zege op Lille
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 1
Lille
Lille

De opdracht voor Chelsea was dinsdagavond overduidelijk: bij winst op Lille was plaatsing voor de knock-outfase sowieso een feit. In dat kader was de thuisbalans van de mannen van manager Frank Lampard niet echt hoopvol. De Londenaren speelden dit seizoen tot dinsdagavond twaalf keer thuis in alle competities, maar wisten slechts vijf keer te winnen. Zo leverden allebei de thuisduels in de Champions League (0-1 tegen Valencia, 4-4 tegen Ajax) geen driepunters op.

Veel hoopvoller nieuws voor Chelsea kwam er ruim vóór de wedstrijd vanuit het Lille-kamp, waar trainer Christophe Galtier aankondigde dat hij spelers zou gaan sparen. Voor zijn ploeg stond er toch niets meer op het spel, terwijl er een bomvol programma wacht. 'Ik heb spelers die nu al vier wedstrijden op rij hebben gespeeld. Ik heb mijn opstelling nog niet bepaald, maar ik moet aan ons programma in Frankrijk denken', sprak hij een dag voor het duel.

Het inderdaad op een paar plaatsen gewijzigde Lille bleek op Stamford Bridge uiteindelijk niet in staat om voor een stunt te zorgen. Christian Pulisic schoot de bal al vroeg voorlangs, waarna het duel nog voor rust al beslist leek. Eerst tikte Tammy Abraham een lage voorzet van Willian simpel binnen, de Braziliaan legde even later een corner precies op het hoofd van César Azpilicueta: 2-0.

In de tweede helft geloofde Chelsea het verder wel, terwijl Lille lange tijd niet bij machte was om iets af te dwingen. Tot daar in de 78ste minuut plotseling een goal was van Loïc Remy, die de bal via de onderkant van de lat binnenramde. Verder kwamen de bezoekers echter niet meer.

Door die overwinning deden de spelers van Lampard wat er van ze verwacht werd, terwijl ze tegelijkertijd Ajax pijn deden. Bij puntenverlies van de Engelse concurrent zou het elftal van Erik ten Hag sowieso doorgaan in de Champions League, ook na de eigen nederlaag tegen Valencia, maar die ontsnapping kwam er dus niet.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.