Ajax dramatisch in Eredivisie-toppers: geen zege meer sinds vertrek Ten Hag

Reacties

Ajax heeft sinds het vertrek van Erik ten Hag in de zomer van 2022 geen topduel meer gewonnen in de Eredivisie. In de duels met AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente pakten de Amsterdammers sinds de start van vorig seizoen slechts drie punten.

Ajax dramatisch in Eredivisie-toppers: geen zege meer sinds vertrek Ten Hag
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AZ
AZ

Ajax was vorig seizoen op weg naar de verloren bekerfinale tegen PSV nog wel te sterk voor FC Twente (0-1, achtste finale) en Feyenoord (1-2, halve finale), maar de laatste competitiezege tegen een van de andere ploegen uit de topvijf van de Eredivisie dateert van maart 2022. Toen was Ajax in De Klassieker met 3-2 te sterk voor Feyenoord en was het op weg naar de voorlopig laatste landstitel nog wel vaak de bovenliggende partij in de topduels.

Sinds Alfred Schreuder het stokje overnam van Ten Hag, is een ander beeld te zien. Ajax speelde daarna alleen nog een keer gelijk tegen FC Twente (0-0), Feyenoord (1-1) en AZ (0-0), de overige acht topwedstrijden eindigden in een nederlaag. Dit seizoen moest de ploeg van Maurice Steijn al zijn meerdere erkennen in FC Twente (3-1), Feyenoord (0-4) en AZ (1-2), wat resulteert in de voorlopige zestiende plaats in de Eredivisie.

Wat wel opvalt, is dat Ajax dit seizoen van alle teams uit de vaderlandse topvijf al verreweg de meeste onderlinge duels speelde. PSV speelt na de interlandperiode bijvoorbeeld pas zijn eerste Eredivisie-kraker, op 29 oktober tegen Ajax. Wel wonnen de Eindhovenaren begin dit seizoen al van Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (1-0). Voordat de volgende topper voor de deur staat, speelt Ajax eerst nog de kelderkraker tegen FC Utrecht.

stand eredivisie-toppers sinds 2022/23

Club Duels Winst Gelijk Verlies Punten
Feyenoord 9 5 3 1 18
PSV 8 5 1 2 16
FC Twente 9 4 3 2 15
AZ 9 3 2 4 11
Ajax 11 0 3 8 3
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.