Agüero doet boekje open over het leven na voetbal

Reacties

Sergio Agüero heeft er inmiddels vrede mee dat zijn dagen als profvoetballer over zijn. Dat heeft ook te maken met het feit dat hij zich nu op andere dingen kan richten in het leven. Toch blijft de voetballerij aan hem trekken: Agüero bevestigde maandag het nieuws dat hij met Argentinië naar het WK gaat, hoewel er nog over zijn rol bij de nationale ploeg gesproken moet worden.

Agüero doet boekje open over het leven na voetbal
© Pro Shots

Eerder op de maandag werd bekend dat Agüero met bondscoach Lionel Scaloni had gepraat over een rol tijdens het WK, inmiddels is er ook een gesprek met de bondsvoorzitter geweest. De conclusie: iedereen, inclusief Agüero, wil dat hij er aan het einde van dit jaar bij is in Qatar. In welke rol maakt niet uit, Agüero zal erbij zijn om zijn landgenoten te ondersteunen.

Daar heeft de voormalig spits nu alle tijd van de wereld voor, in december maakte hij bekend dat hij noodgedwongen een punt moest zetten achter zijn carrière. Anderhalve maand daarvoor had Agüero tijdens een competitiewedstrijd met Barcelona het veld verlaten met pijn op de borst. Na onderzoeken in een ziekenhuis bleek Agüero te kampen met een hartritmestoornis, die hem dwong te stoppen.

Spelersprofiel

S. Agüero


S. Agüero
Geboortedatum:
2 juni 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Quilmes
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
70 kg

'Natuurlijk denk ik soms aan een terugkeer, dat komt gewoon op in je gedachten. Maar ik weet dat het niet gaat gebeuren', sprak Agüero uit in een uitgebreid interview met TyC Sports. 'Nu is het tijd om mijn rust te pakken en dingen te doen die ik leuk vind. Ik kijk geen voetbal en volg het nieuws niet, daar maak ik me niet druk om. Ik wil dingen doen die ik niet kon doen toen ik nog voetballer was. Zoals de verjaardag van mijn zoon vieren, dat deden we voor het eerst met z'n allen bij elkaar in Argentinië', glunderde Agüero.

'Ik ben bang'
Toch ontkwam Agüero tijdens het gesprek ook niet aan een terugblik op de donkere dagen aan het einde van 2021. 'Ik dacht dat het door de hitte kwam. Ik wil spelen, maar ik ben bang', is Agüero eerlijk. 'Ik heb mijn hele leven het maximale van mijn lichaam gevraagd, maar er is iets gebeurd in mijn lichaam. Ik wil dat men dit blijft onderzoeken, want ik wil de waarheid weten. Niemand weet precies hoe dit komt, het gebeurde allemaal plotseling. Opeens voelde ik me gek, met symptomen die ik nooit eerder had. Het is de vraag of het met covid te maken heeft, of met de vaccinatie. Ik voelde me slecht, met veel hoofd- en spierpijn. Maar ik dacht dat het kwam door de trainingen die ik na een tijdje weer hervatte.'

Toch staat genieten voorop in het huidige leven van Agüero. De voormalig topschutter van clubs als Atlético Madrid, Manchester City en Barcelona gaf eerder al aan dat hij zich net als Ironman voelde, omdat hij 's nachts licht gaf vanwege de chip die in zijn lichaam is geplaatst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.