Agüero bezorgt Man City Community Shield en Sarri stof tot nadenken

Manchester City heeft voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis, en voor het eerst sinds 2012, beslag gelegd op het Community Shield. De Engelse landskampioen was op Wembley met 2-0 te sterk voor FA Cup-winnaar Chelsea. Sergio Agüero maakte beide doelpunten voor City.

Agüero begon zondagmiddag in de punt van de aanval, ondersteund door Bernardo Silva, Leroy Sané en aanwinst Riyad Mahrez. Net als City deed ook Chelsea tot dusver één grote aankoop en bij de ploeg van de nieuwe manager Maurizio Sarri maakte Jorginho op het middenveld zijn officiële debuut. De Italiaanse international, die ook in de nadrukkelijke belangstelling van City stond, kon niet voorkomen dat de voetbalmachine van Pep Guardiola de baas op het veld was.

Al na dertien minuten kwam City op een 1-0 voorsprong. Phil Foden legde de bal na een indrukwekkende sprint klaar voor Agüero, die op de rand van het strafschopgebied genadeloos uithaalde. Voor de clubtopscorer aller tijden van City betekende dit zijn 200ste doelpunt in het shirt van The Citizens. Chelsea moest in de achtervolging, maar wist niets te creëren. De Londenaren werden enkel gevaarlijk op de momenten dat City-doelman Claudio Bravo grabbelde.

City controleerde de wedstrijd en werd na rust alleen nog maar dominanter. Agüero miste vijf minuten na de onderbreking nog een enorme kans, maar sloeg acht minuten later alsnog voor de tweede keer toe. Na een mislukte Chelsea-aanval kwam City er razendsnel uit en met een prachtige steekpass verzorgde Bernardo Silva de assist op de 2-0 van El Kun.

Een comeback van Chelsea zat er geen moment in. Duidelijk werd dat er voor Sarri nog behoorlijk wat werk aan de winkel is: Chelsea oogde ongeïnspireerd en kon het City simpelweg niet moeilijk maken. De landskampioen speelde de wedstrijd zonder al te veel inspanning uit en legde zo beslag op de eerste prijs van het seizoen. City begint het nieuwe jaar in de Premier League volgende week zondag uit bij Arsenal; Chelsea speelt op zaterdag al uit tegen Huddersfield Town.