Afgepoeierde assistent Diks had op meer steun gerekend

Reacties

Het is hard aangekomen bij Mario Diks dat hij geen deel meer uitmaakt van het team van scheidsrechter Danny Makkelie. Het kost de assistent een optreden op het komende EK.

Afgepoeierde assistent Diks had op meer steun gerekend
© Pro Shots

Directe aanleiding voor de beslissing van Makkelie is de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Portugal, waarin Diks (links op de hoofdfoto) en Makkelie niet zagen dat een inzet van Cristiano Ronaldo de doellijn was gepasseerd. Het gebeurde vlak voor tijd bij een 2-2 stand en dus had Ronaldo eigenlijk de winnende op zijn schoen. De superster was witheet en kwam verhaal halen bij de arbitrage, aan het einde van de wedstrijd bood Makkelie zijn excuses aan.

Enkele weken later is dus besloten om Diks uit het team te zetten. In gesprek met Omrop Fryslân uit hij zijn ontgoocheling. 'Dit is voor mij een heel, heel grote teleurstelling zo dicht bij het EK. Op woensdag 31 maart hoorde ik van Makkelie dat hij verder wil met een andere assistent, want het vertrouwen in onze samenwerking is weg.' Inmiddels is bekend geworden dat Jan de Vries het team heeft versterkt.

Diks maakte jarenlang deel uit van het scheidsrechterteam en was onder andere actief in de Champions League, Europa League en op het WK voor clubs. Vorig seizoen stond Diks nog langs de lijn tijdens de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale (3-2). Het doet dan ook pijn bij Diks dat hij weg is gestuurd. 'Ik hoopte echt op meer steun, begrip en vertrouwen na de succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.