Afellay bezig aan zijn laatste maanden voor PSV

PSV en Ibrahim Afellay staken de onderhandelingen over een nieuw contract. De middenvelder acht de tijd rijp voor de stap naar het buitenland.

Afellay bezig aan zijn laatste maanden voor PSV

Afellay twijfelde al langer over zijn toekomst. De Oranje-international hakte de knoop door. Het aflopende contract met PSV wordt niet verlengd. 'Ik voel dat het tijd is om naar het buitenland te gaan', aldus de middenvelder op de site van Sport Promotion.

'Ik heb een geweldige tijd gehad bij PSV en speel hier nog steeds met plezier', vervolgde Afellay. 'Maar als voetballer wil je het liefst het hoogst haalbare. Ik vind dat de tijp nu rijp is om die stap te wagen.'

PSV respecteert het besluit van Afellay. 'We hebben gezamenlijk geconstateerd dat het onrealistisch is om het contract nog te verlengen', aldus technisch directeur Marcel Brands na een onderhoud met de middenvelder en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen.

Afellay zal in zijn laatste maanden als PSV'er niet verzaken. 'Maar dat lijkt me ook logisch. Ik heb enorm respect voor de supporters. Die zal ik, waar ik ook speel, altijd in mijn hart meedragen. Maar ook zij verdienen duidelijkheid over mijn toekomst. Ik ben blij dat ik die nu heb kunnen geven. Er valt wat dat betreft een enorme last van mijn schouders.' Een vertrek in de winterstop is eveneens een optie, aangezien PSV dan nog een transfersom kan vragen voor de middenvelder. Beide partijen hebben afgesproken dat ze hun best doen 'de beste oplossing' te kiezen.

Bekijk hier al onze video's