Advocaat haalt Van Dijk alsnog bij Oranje-selectie

Reacties

Virgil van Dijk is alsnog opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Dick Advocaat heeft de verdediger bij de selectie gehaald voor de cruciale duels met Wit-Rusland en Zweden.

Advocaat haalt Van Dijk alsnog bij Oranje-selectie

Van Dijk ontbrak aanvankelijk in de selectie. De centrumverdediger speelde dit seizoen pas twee wedstrijden in de Premier League. Afgelopen zomer zette hij in op een vertrek naar Liverpool, waarop manager Mauricio Pellegrino hem lange tijd buiten de selectie hield.

Uiteindelijk hield Southampton een transfer tegen en keerde Van Dijk terug in de selectie. Tegen Stoke City maakte hij afgelopen zaterdag voor het eerst de negentig minuten vol. Voor Advocaat voldoende reden om de mandekker alsnog op te roepen voor Oranje.

Omdat Stefan de Vrij zichzelf niet fit genoeg vindt om uit te komen voor Oranje, zat Advocaat bepaald niet ruim in de rechtsbenige centrumverdedigers. Joël Veltman, die bij Ajax vooral als rechtsback speelt, en de pas achttienjarige Matthijs de Ligt waren de enige opties, maar nu komt daar dus Van Dijk bij.

Het Nederlands elftal neemt het zaterdag op tegen Wit-Rusland. Op dinsdag 10 oktober volgt de kraker tegen Zweden.

'Afzeggen kan best nog consequenties hebben voor Stefan de Vrij'
Weg vol obstakels: zo kan Oranje het WK nog halen
'Wit-Rusland en Zweden gelijkwaardig aan Oranje, dat is onze huidige situatie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.