'Geblesseerde' De Vrij: geen Oranje, scorend voor Lazio

Stefan de Vrij heeft zondag een belangrijke rol vervuld in de overwinning van Lazio op Sassuolo: 6-1. Opmerkelijk, aangezien de centrumverdediger niet fit genoeg was voor een oproep voor de cruciale interlands van het Nederlands elftal.

De stopper van Lazio zit niet bij de selectie voor de wedstrijden van Oranje tegen Wit-Rusland en Zweden. Volgens bondscoach Dick Advocaat kampt de verdediger met een blessure. Desondanks startte De Vrij bij zijn club gewoon in de basis voor het treffen met Sassuolo.

In eigen huis kwam Lazio in de eerste helft op achterstand door een benutte strafschop van Domenico Berardi. Bij Sassuolo stond Timo Letschert in de basis. De formatie van Simone Inzaghi rechtte vervolgens de rug door vlak voor de pauze op gelijke hoogte te komen door een schitterende vrije trap van Luis Alberto.

Na de rust kwamen de Romeinen op voorsprong, uitgerekend De Vrij was de doelpuntenmaker. De Oranje-international kopte een corner tegen de touwen. Lazio zou uiteindelijk via nog een treffer van Alberto, twee doelpunten van Marco Parolo en een penalty van Ciro Immobile uitlopen naar een gemakkelijke overwinning: 6-1. De Vrij werd in de 67ste minuut naar de kant gehaald en vervangen door Luiz Felipe. Lazio bezet na de overwinning de vierde plaats in de Serie A.

Marcelo Brozovic viert een treffer namens Inter.

Benevento - Internazionale 1-2
Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Benevento gewonnen. De Milanezen blijven daarmee in het spoor van Napoli, dat eerder deze zondag won van Cagliari (3-0). Inter kwam vroeg op een 0-2 voorsprong door een kopbal en een rake vrije trap van Marcelo Brozovic. Marco D'Alessandro deed vlak voor rust wat terug namens Benevento, maar de Nerazzurri slaagden erin om de overwinning over de streep te trekken. Samuel Armenteros bleef bij de thuisploeg negentig minuten op de bank.