Napoli dendert aan de hand van Mertens door en pakt record

Napoli heeft de uitstekende seizoenstart voortgezet. Zondagmiddag werd Cagliari in Stadio San Paolo op een nederlaag getrakteerd: 3-0. Het in bloedvorm stekende Napoli wacht nu een zeer lastige periode.

Het enige smetje op het seizoen van Napoli tot dusver was tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League. De eerste wedstrijd van de groepsfase ging in Oekraïne met 2-1 verloren. Napoli pakte afgelopen dinsdag de eerste punten in het miljardenbal, door Feyenoord in eigen huis te verslaan (3-1). In totaal speelde Napoli elf wedstrijden, waarvan er maar één verloren ging. In de Serie A was de formatie van Maurizio Sarri nog schadevrij.

Tegen Cagliari zette Napoli de winstreeks in de competitie voort. Al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, waarbij Dries Mertens een hoofdrol vertolkte. De Belg speelde met een splijtende pass vijf verdedigers uit, waarna Marek Hamsik van dichtbij zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Vlak voor rust kwam Mertens zelf tot scoren vanaf elf meter, hij verdiende de strafschop zelf: 2-0.

Record
Als Cagliari nog met enige hoop uit de kleedkamer kwam voor de tweede helft, werden deze gevoelens snel de grond in geboord. Kalidou Koulibaly kreeg de bal met ietwat geluk mee, maar rondde vervolgens af door de benen van de goalie. Deze goal betekende een clubrecord voor Napoli. De formatie uit Napels scoorde 25 keer in de eerste zeven competitieduels, in 1957 bleven de Italianen op 24 goals steken.

In het seizoen 1957/58 werd Napoli vierde in de Serie A, dit seizoen hoopt de club het beter te doen. Daarbij is Juventus de grote concurrent, alhoewel de regerend landskampioen voorlopig via het goede doelsaldo op afstand gehouden lijkt te worden. Juventus komt later op de zondag in actie, maar moet uit bij Atalanta Bergamo een monsterscore neerzetten om Napoli te passeren in speelronde zeven.

Verder in de tweede helft bleef Napoli aanvallen en kreeg het kansen via Hamsik en José Callejón. Dit leidde niet meer tot doelpunten, waardoor het bij 3-0 bleef. Na de interlandperiode wacht Napoli een loodzwaar schema. In de Serie A wordt de koploper voor het eerst echt getest door achtereenvolgens AS Roma en Internazionale. Tussen die krakers door wacht het duel met Manchester City in de Champions League.