Gullit onthult: De Vrij op eigen verzoek niet bij Oranje

Reacties

Stefan de Vrij heeft zelf afgemeld bij het Nederlands elftal. De 25-jarige verdediger speelde bij zijn club Lazio zondagmiddag driekwart wedstrijd mee, maar voelt zich niet fit genoeg om volgende week in actie te komen voor Oranje.

Gullit onthult: De Vrij op eigen verzoek niet bij Oranje

De Vrij was de afgelopen drie WK-kwalificatieduels onder bondscoach Dick Advocaat en assistent Ruud Gullit nog basisspeler bij Oranje. Drie keer speelde de centrumverdediger negentig minuten. Afgelopen donderdag ontbrak De Vrij vanwege een lichte blessure in de selectie van Lazio voor het Europa League-duel met Zulte Waregem (2-0).

Advocaat en Gullit namen de verdediger dan ook niet op in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. Dat De Vrij zondag bij Lazio doodleuk in de basis stond en ook nog scoorde, verbaasde Gullit, zo vertelde de assistent-bondscoach bij Ziggo Sport-talkshow Rondo.

'We hebben gebeld. Toen zei de dokter dat hij geblesseerd was en niet kon spelen. Dat is wat wij krijgen. Dan zien we vandaag ineens de opstelling en dan staat hij erin. Dan denk je: Hoezo? Dan ga je weer bellen met de dokter en die zegt: "We hebben hem toch op kunnen lappen." Toen is er gesproken met de speler en die zei: "Ik heb wel kunnen spelen, maar ik voel me niet fit genoeg om voor het Nederlands elftal te spelen."'

Advocaat en Gullit hebben nog de mogelijkheid om De Vrij alsnog op te roepen. Het Nederlands elftal mag 25 spelers selecteren voor de duels met Wit-Rusland (7 oktober) en Zweden (10 oktober), maar dan moeten er wel twee op de tribune zitten.

Weg vol obstakels: zo kan Oranje het WK nog halen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.