Lazio simpel langs Zulte in doodstil stadion

Met minimale inspanningen heeft Lazio de ongeslagen status in Groep K van de Europa League weten te behouden. Zulte Waregem werd donderdag in het eigen - lege - stadion op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

In een kil Stadio Olimpico - Lazio moest na ongeregeldheden in 2016 tijdens het duel met Sparta Praag de wedstrijd tegen Zulte zonder toeschouwers afwerken - begon Lazio zonder Stefan de Vrij. De Nederlander was niet volledig fit en werd voor de zekerheid gespaard voor het komende competitieduel met Sassuolo. Lazio speelde sowieso niet in de sterkste opstelling, aangezien spelers als Ciro Immobile, Nani en Sergej Milinkovic-Savic op de bank begonnen.

Lazio had in de eerste 45 minuten niet veel te vrezen van Zulte. Vlak voor rust kreeg de uitploeg de beste kans van de eerste helft, maar Anderlecht-huurling Aaron Leya Iseka schoot van dichtbij wild over. Daarvoor was Lazio al op een 1-0 voorsprong gekomen via Felipe Caicedo, die na een voorzet in de achttiende minuut voormalig Eredivisie-verdedigers Timothy Derijck en Davy De fauw klopte.

In het tweede bedrijf hield Lazio wederom eenvoudig stand tegen Zulte, dat geen vuist kon maken. Bij de Italianen leverde alleen de inbreng van Immobile nog wat op. De spits kreeg rust, mocht als invaller een half uur meedoen en schoot Lazio beheerst naar 2-0 in de slotfase. In de eerste speelronde werd Vitesse in Arnhem al met 2-3 verslagen, waardoor Lazio op zes punten staat na twee duels. Het gaat samen met OGC Nice aan kop, dat in de tweede speelronde Vitesse versloeg.