Advocaat haalt hard uit naar eigen spelers: 'Voor mij een raadsel'

Reacties

Dick Advocaat was na afloop van de nederlaag (2-1) van Sparta Rotterdam tegen SC Heerenveen niet te spreken over zijn ploeg. De trainer van de Rotterdammers haalde hard uit naar zijn spelers.

Advocaat haalt hard uit naar eigen spelers: 'Voor mij een raadsel'

De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong in Friesland dankzij een snelle treffer van Julian Chabot. 'Bij een 0-1 voorsprong moet je lekker achterin blijven hangen. Je weet dat je moeilijk doelpunten maakt. Waarom er dan zoveel mensen voor de bal waren, is voor mij een raadsel. Als je dan ook ziet hoe ze teruglopen, dat is ongelooflijk', vertelde de zeventigjarige trainer aan FOX Sports. Reza Ghoochannejhad en Denzel Dumfries bezorgden de Friezen uiteindelijk de zege.

Advocaat was ook erg ontevreden over de gemiste kansen: 'Als je ziet hoe er geschoten wordt... Waar dat dan mee te maken heeft, weet ik niet. Concentratie? Scherpte?', vroeg de oefenmeester zich hardop af, al zag hij wel dat zijn spelers tot het laatste moment alles gaven. 'Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. Of dat genoeg is, moeten we afwachten.'

Advocaat is in een rijtje met Foeke Booy, Chris Dekker, Jan Everse, Barry Hughes en Bill Thompson beland. Ook zij verloren allen hun eerste drie wedstrijden als trainer van De Kasteelheren. Volgende week wacht voor de Rotterdammers het thuisduel met Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.