Advocaat blijft ondanks primeur bij standpunt over 'Venomena'

Reacties

Nick Venema maakte zondag tegen De Graafschap zijn bijnaam in de Eredivisie waar. Maar trainer Dick Advocaat blijft bij zijn standpunt over Venomena.

Advocaat blijft ondanks primeur bij standpunt over 'Venomena'

Volgens Advocaat is Venema nog niet ver genoeg om de oplossing te zijn voor het spitsenprobleem, dat is ontstaan door het blessureleed van Jean-Christoph Bahebeck en Simon Makienok. 'Het schot is goed, de werklust is goed, het koppie is goed, maar er moet nog wel het een en ander bij komen', zei de Hagenaar een maand geleden over de negentienjarige aanvaller.

Venema laat zich bij Jong FC Utrecht namelijk gelden als de goalgetter, waar de hoofdmacht naar smacht. De teller staat in de Keuken Kampioen Divisie op negen treffers. Zijn seizoentotaal staat na zijn invalbeurt tegen De Graafschap op twaalf. Want na eerste goal in de hoofdmacht in het bekerduel met MVV Maastricht scoorde hij zondag twee keer tegen De Superboeren.

Die productie heeft Advocaat niet op andere gedachten gebracht over Venema. 'Maar als hij dit blijft doen, dan kan je op een gegeven moment niet meer om hem heen', zei de Hagenaar na de 5-0 zege op De Graafschap tegen FOX Sports.

De jonge aanvaller zelf wilde na zijn Eredivisie-primeur geen lange neus maken naar Advocaat. Venema beseft dat hij zich inderdaad nog moet ontwikkelen op de door de trainer aangestipte punten. 'Ik moet daarin nog stappen zetten. Het gaat met stapjes vooruit, maar het is nog niet goed genoeg. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk in de basis sta, maar ik heb geduld.'

'In geen tijden heeft iemand zo vrij gestaan als Willem Janssen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.