AC Milan witheet over arbitrage: 'Altijd Juventus weer'

De strafschop in de laatste minuut kon worden gezien als een bewijs voor een complottheorie, met Juventus als de immer door de arbitrage bevoordeelde partij.

AC Milan was in ieder geval furieus nadat diep in blessuretijd door een controversiële strafschop de punten weer naar Juventus gingen (2-1). Bij Gianluigi Donnarumma kwamen alle frustraties naar boven. 'Het is niet mogelijk, altijd zij weer', refereerde de keeper van AC Milan aan het vermeende voortrekken van Juventus door de arbitrage.

Milan-trainer Vincenzo Montella moest na afloop Carlos Bacca tegenhouden. De Colombiaanse aanvaller wilde arbiter Davide Massa te lijf gaan. 'Iedereen interpreteert het op zijn eigen manier. Ik wil mijn excuses aanbieden voor de situatie op het einde. Dat is niet goed te praten', toonde Montella zich de kalmte zelve.

'Ik hou er niet van om over scheidsrechters te praten, zelfs op dagen als deze dat het zeer lastig is. Klagen is zinloos. We moeten ons op onszelf concentreren, rustig blijven en accepteren dat scheidsrechters fouten maken. We kunnen alleen maar hopen dat ze dat doen in ons voordeel.'

Juventus-aanvaller Paulo Dybala wees alle beschuldigingen over het bevoordelen van de Turijnse club van de hand. 'De andere clubs klagen er al zes jaar over. Misschien moeten ze een andere aanpak kiezen', aldus de matchwinner.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri hield zich op de vlakte. 'Ik zeg nooit iets over de arbitrale incidenten, of ze in ons voor-of in ons nadeel waren. Als ze de strafschop gaven, dan was het hun beslissing. Incidenten voor of tegen horen bij het voetbal. Ik ga hier ook niet zitten klagen over de strafschoppen in het duel met Udinese. Ik heb gezegd dat we slecht speelden en niet meer dan een punt verdienden', keek hij terug op de 1-1 van afgelopen zondag.