Juve neemt wraak voor verloren Super Cup tegen Milan

Juventus heeft zich woensdagavond als tweede club voor de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi geplaatst. De bekerhouder rekende in de kwartfinale af met AC Milan door twee vroege treffers: 2-1.

Juventus had de laatste twee onderlinge confrontaties met AC Milan verloren, de laatste eind vorig jaar na penalty's in de strijd om de Italiaanse Super Cup. Dit keer liet De Oude Dame er geen twijfel over bestaan wie de sterkste van de twee was. Paulo Dybala (foto) knalde in de tiende minuut bij de eerste de beste kans overtuigend raak na een voorzet van Kwadwo Asamoah. Elf minuten later krulde Miralem Pjanic een vrije trap vlak langs de paal en doelman Gianluigi Donnarumma.

Milan stelde daar nauwelijks iets tegenover. Zeven minuten na rust keerde de hoop in de roodzwarte harten echter weer even terug toen Carlos Bacca met een fraaie halve omhaal profiteerde van slecht wegwerken in de Juventus-defensie. Manuel Locatelli deed de aspiraties van zijn ploeg echter de das om door kort daarna een tweede gele kaart te incasseren voor een overtreding op Dybala. Ook winteraanwinst Gerard Deulofeu kon als invaller geen verlenging meer forceren.

Juventus, dat zelf vooral via Mario Mandzukic kansen op een ruimere zege liet liggen, kan zich daardoor opmaken voor een dubbele confrontatie met Napoli in de halve finale. Volgende week wordt duidelijk welke clubs gaan strijden om het andere ticket voor de finale. Internazionale strijdt op 31 januari tegen Lazio om een plek bij de laatste vier. Een dag later krijgt AS Roma visite van Serie B-ploeg Cesena.