Abraham vraagt ploeggenoten om hulp in strijd met Dessers

Reacties

Behalve de allereerste eindzege in de Conference League staat woensdagavond in de finale tussen AS Roma en Feyenoord ook de topscorerstitel op het spel. Tammy Abraham hoopt met hulp van zijn ploeggenoten Cyriel Dessers af te troeven.

Abraham vraagt ploeggenoten om hulp in strijd met Dessers
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Dessers scoorde op weg naar de finale tien keer voor Feyenoord, terwijl Abraham negen keer scoorde in het hoofdtoernooi (waarvan één keer tegen Vitesse). De 24-jarige Engelsman zal in de eindstrijd in Tirana dus een keer vaker moeten scoren dan de spits van de Rotterdammers om hem op de topscorerslijst te achterhalen.

Tijdens de persconferentie onthulde verdediger Gianluca Mancini dat Abraham de ploeg heeft gevraagd Dessers af te stoppen. 'Niet alleen aan mij, maar aan het hele team. We hebben Dessers bestudeerd. Hij is een goede spits, maar wij hebben een betere', zei de Italiaan. 'Ik hoop dat Abraham om 23.30 uur de topscorer zal zijn.'

Opmerkelijk is dat Abraham wel de hoogste Expected Goals-waarde heeft (7,8) van alle spelers in de Conference League. Dessers had op basis van de kwaliteit van de kansen die hij kreeg 6,6 keer moeten scoren. Wel schoot de 27-jarige spits van de Rotterdammers vaker op doel (18 keer) dan zijn concurrent uit Rome (14).

“Meer over het Conference League-avontuur van Feyenoord lezen? Bestel hier onze luxe Feyenoord-special. Als abonnee krijg je twintig procent korting en hoef je geen verzendkosten te betalen.

Nog geen PRO-abonnee? Word hier lid en krijg de special erbij!”
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Meer T. Abraham
Meer over T. Abraham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.