Vitesse krijgt late oplawaai van AS Roma en is klaar in Europa

Reacties

Vitesse heeft donderdagavond niet kunnen stunten tegen AS Roma en is uitgeschakeld in de Conference League. Heel lang hielden de Arnhemmers zicht op een verlenging, maar in de slotfase viel alles in duigen.

Vitesse krijgt late oplawaai van AS Roma en is klaar in Europa
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Vitesse
Vitesse

Een tweeluik met AS Roma was een droomloting voor Vitesse, maar ook meteen een zware loting. Dit seizoen leek echter in Europa alles mogelijk bij de Arnhemmers. In de groepsfase werd bijvoorbeeld Tottenham Hotspur verslagen in GelreDome en ook Stade Rennais werd het erg moeilijk gemaakt. In de play-offs tegen Rapid Wien repareerde Vitesse een nederlaag in de heenwedstrijd en ook tegen AS Roma kwam Vitesse alleraardigst mee. Met een 0-1 nederlaag in de heenwedstrijd lag alles nog open.

Zeker toen Vitesse ook in Rome prima weerstand bood aan het team van trainer José Mourinho. Sterker nog: Adrian Grbic liet de Romeinen al heel vroeg schrikken. Zijn bal vanuit een vrije trap van ruim dertig meter werd nog maar net gepareerd door keeper Rui Patrício. Het was een startsein voor een knotsgekke wedstrijd, die in de tweede helft een passend eerste wapenfeit kreeg. Maximilian Wittek voegde een volgend hoofdstuk toe aan zijn droomseizoen, met een schitterende volley maakte hij alweer zijn vijfde Europese doelpunt van dit seizoen. Zijn derde goal in het hoofdtoernooi maakte Wittek bijzonder genoeg Europees topscorer van Vitesse.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo stevende AS Roma – Vitesse af op een verlenging. AS Roma, dat dit seizoen alleen al aan transfers vijf keer meer uitgaf dan de totale seizoenbegroting van Vitesse, kon weinig potten breken tegen de defensie van Vitesse, waarin Riechedly Bazoer was teruggekeerd. Toch ging het in de extra tijd mis voor de Eredivisionist. Uitgerekend Rick Karsdorp was Wittek te slim af na een voorzet, hij legde breed op Tammy Abraham en de spits maakte de beslissende 1-1.

Zo spat de Europese droom van Vitesse keihard uit elkaar. De club was heel dicht bij een stunt in de Conference League, maar na deze desillusie rest alleen de strijd in de subtop van de Eredivisie. Eerder in deze Europese week werden Ajax en AZ ook al uitgeschakeld in Europa. PSV en Feyenoord zijn zodoende de overgebleven Nederlandse deelnemers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.