'Abidal mikt op landgenoot Blanc als nieuwe trainer Barça'

Reacties

Laurent Blanc is in beeld om de nieuwe trainer van Barcelona te worden. De 54-jarige Fransman, die in de jaren negentig één seizoen speelde voor de Catalanen, moet als een tussenpaus fungeren.

'Abidal mikt op landgenoot Blanc als nieuwe trainer Barça'
© Pro Shots

Het Franse L'Équipe pakt woensdag groot uit met het nieuws dat Blanc de topkandidaat is om Quique Setién op te volgen bij Barça. Dat is best opmerkelijk, aangezien de trainer al sinds juni 2016 zonder club zit. Blanc is recentelijk in zee gegaan met Jorge Mendes als zaakwaarnemer en de machtige Portugees heeft goede banden met Barcelona. Volgens Spaanse media heeft Mendes de Fransman aangeboden bij Barça, maar ook bij Valencia.

Blanc begon zijn trainersloopbaan in 2007 bij Girondins Bordeaux. Na drie succesvolle jaren werd hij bondscoach van Frankrijk en van 2013 tot 2016 stond hij aan het roer bij Paris Saint-Germain. Sinds zijn vertrek uit Parijs kwam hij niet meer aan de bak, maar nu lonkt dus een terugkeer in het vak.

Technisch directeur Eric Abidal zou in zijn landgenoot de ideale tussenpaus zien. In de zomer van 2021 komen er bij Barcelona nieuwe presidentsverkiezingen en de verwachting is dat de nieuwe baas ook zijn eigen trainer wil aanstellen. De naam van Xavi Hernández zingt al een tijdje rond in Camp Nou.

Nu een nieuwe trainer aanstellen is dus ingewikkeld, aangezien de kans groot is dat diegene na een jaar alweer weg moet. Barcelona B-coach García Pimienta zou in beeld zijn, maar Abidal ziet liever zijn landgenoot Blanc komen, aangezien hij de nodige ervaring heeft op het hoogste niveau. Eerder viel ook de naam van Patrick Kluivert als optie. Voorlopig staat Setién nog gewoon voor de groep bij Barcelona. De 61-jarige Spanjaard heeft een contract tot medio 2022.

Waarom Barcelona pas in 2021 van trainer gaat wisselen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.