Messi en Setién sluiten 'pact': Barça gaat voor de Champions League

Reacties

De neuzen in Camp Nou staan weer dezelfde kant op na enkele verhelderende gesprekken in de selectie van Barcelona. Dat bevestigde trainer Quique Setién na de laatste speelronde van La Liga.

Messi en Setién sluiten 'pact': Barça gaat voor de Champions League
© Pro Shots
Alavés
Alavés
0 - 5
Barcelona
Barcelona

Daarin speelde Barcelona de frustratie van zich af door met een verjongd elftal langs Alavés te wervelen. Het was, drie dagen na de afgang op eigen veld tegen Osasuna (1-2) en enkele roerige dagen, een welkom resultaat. De na die wedstrijd uitermate kritische Messi vertelde zondag na de verlossende zege op Alavés al dat ze elkaar bij Barcelona eens goed de waarheid hebben verteld. Die lezing werd bevestigd door Setién.

'Het klopt dat we de situatie eens goed hebben geanalyseerd', zei de trainer van Barcelona, die naar eigen zeggen ook een prima verstandhouding heeft met Messi. 'We kijken allemaal enorm uit naar de Champions League. Het klopt dat we met elkaar hebben gesproken en dat is goed geweest voor ons, omdat een paar dingen zijn opgehelderd. En deze wedstrijd versterkt dat alleen maar. Nu kunnen we met zelfvertrouwen de toekomst in.'

En met die toekomst doelt Setién niet alleen op de return van de achtste finale van de Champions League tegen Napoli, maar volgens de Spaanse kranten ook op volgend seizoen. Mundo Deportivo spreekt op de cover van een 'Pact voor de Champions League', maar stelt ook dat Messi en Setién hebben uitgesproken volgend seizoen weer voor de titel te gaan. En Sport stelt dat de gelederen weer zijn gesloten na de klinkende zege op Alavés.

Daarmee lijkt ook het vraagstuk over de toekomst van Setién, wiens contract nog tot medio 2021 loopt, voorlopig even naar de achtergrond verdwenen. Zelf houdt de 61-jarige Spanjaard zich er niet mee bezig. Liever richt hij zich op de Champions League, die in augustus verdergaat. 'Ik focus me op het verbeteren en overtuigen van mijn spelers, om bepaalde dingen te doen. Dat andere zijn dingen die ik niet kan controleren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een goed resultaat in de Champions League zou het tegenvallende seizoen in La Liga kunnen vergoeden. In de Primera División presteerde Barcelona sinds het seizoen 2007/08, het laatste jaar onder Frank Rijkaard voordat Pep Guardiola het stokje overnam, niet zo slecht. Tel daarbij de kritiek op het voetbal op en er zijn weinig lichtpuntjes, zeker als Barça door een uitschakeling in de Champions League helemaal met lege handen achterblijft.

Een seizoen zonder prijzen zijn ze immers niet gewend in Camp Nou. De zevende topscorerstitel van Lionel Messi, een evenaring van het record van Gerd Müller, kan dat ook niet verbloemen. Net als dat andere lichtpuntje, het positieve optreden van de talenten Ansu Fati, Riqui Puig en Ronald Araújo tegen Alavés. 'Ze zijn de toekomst van deze club', omschreef Setién de drie spelers uit de opleiding. 'Ze zullen geweldige voetballers worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.