Transferdagboek 20/08: Balotelli, Berbatov en De Guzman

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 20/08: Balotelli, Berbatov en De Guzman

Op Anfield staat Mario Balotelli in de etalage, maar veel kopers hebben zich nog niet gemeld. Sterker nog, het lijkt erop dat Liverpool de Italiaanse spits niet kwijt raakt in deze transferperiode. Inmiddels zou Liverpool zelfs zeventig procent van zijn salaris willen doorbetalen bij een (tijdelijk) afscheid.

In elk geval heeft Watford-manager Quique Sánchez Flores de opborrelende geruchten rond zijn club de kop ingedrukt. 'We hebben intern niet gesproken over Balotelli. Het is meer een mogelijkheid in de media dan voor de club.'

Maar toch schijnt er vanuit Italië beweging te komen. Lazio zou Balotelli willen aantrekken, als het zich ten koste van Bayer Leverkusen plaatst voor de Champions League. Marco Di Vaio, inmiddels trainer van Bologna, zou het wel zien zitten: 'Als ik Lazio was, zou ik hem halen. Het zou ook mooi zijn hem weer te zien in onze competitie.'

In Turkije klinken er weer andere geluiden. Want Balotelli zou zijn aangeboden aan Galatasaray, dat de Italiaan kan huren met een optie tot koop.

Sampdoria is in zijn zoektocht naar een nieuwe goalgetter bij de transfervrije Dimitar Berbatov uitgekomen. De 34-jarige Bulgaar zit zonder club na zijn periode bij AS Monaco en heeft volgens Il Secolo XIX een aanbod ontvangen van de Serie A-club. Berbatov zou volgens de geruchten voor zaterdag reageren op het voorstel. Aston Villa, West Ham United en Leicester City zouden de routinier graag terughalen naar de Premier League.

FC Twente verliest smaakmaker Jesús Corona mogelijk aan FC Porto. Volgens A Bola heeft de Portugese topclub concrete interesse in de diensten van de 22-jarige Mexicaan. Porto toonde zich in 2013 al uiterst geïnteresseerd in de aanvaller, maar destijds draaide de belangstelling op niets uit.  In dat jaar namen de Tukkers Corona over van Monterrey.

Lucas Leiva maakt bij Liverpool geen deel meer uit van de plannen van manager Brandon Rodgers. De controleur liet eerder al weten oren te hebben naar een vertrek uit Engeland en volgens Sky Sports ligt de toekomst van de Braziliaan in Turkije. Het Britse medium meldt dat Besiktas op het punt staat de 28-jarige middenvelder op huurbasis over te nemen van The Reds.

Jonathan De Guzman leek van Napoli op weg naar Olympique Marseille, maar die transfer lijkt in het water te vallen. Als we Italiaanse en Engelse media moeten geloven is de kans groot dat Sunderland aan de haal gaat met de Nederlandse international. De club van Dick Advocaat zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de ex-Feyenoorder. Een deal met Napoli is er naar verluidt nog niet.

Adnan Januzaj kreeg vanwege zijn goede spel tijdens het openingsweekend van de Premier League complimenten, maar vertrekt mogelijk toch bij Manchester United. De jonge Belg wordt gelinkt aan Borussia Dortmund en het Southampton van manager Ronald Koeman. Het gaat echter niet om een permanente transfer; Louis van Gaal zou Januzaj alleen op huurbasis willen laten gaan.

Engelse kranten weten het vanochtend allemaal zeker: niet Manchester United, maar Chelsea wordt de nieuwe club van Barcelona-aanvaller Pedro. De komst van Pedro naar Stamford Bridge heeft gevolgen voor diverse andere spelers van The Blues.

Naar verluidt heeft Chelsea aan Paris Saint-Germain en Bayern München laten weten dat Willian bij een goed bod mag vertrekken. Ook heeft Juan Cuadrado te horen gekregen dat hij op zoek mag naar een nieuwe club. Dat is pijnlijk voor de Colombiaan, want hij speelt pas sinds januari in Londen, maar maakte blijkbaar bar weinig indruk op manager José Mourinho.

Voor Louis van Gaal is de keuze van Pedro ook een vervelende verrassing. De manager van Manchester United is volgens de BBC snel overgeschakeld naar een andere dribbelaar. Hij zou bij het Southampton van Ronald Koeman hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Sadio Mané, maar daar nul op het rekest hebben gekregen.

Dan naar een iets kleinere Engelse club. Vanwege blessures bij Andy Carroll en Enner Valencia is West Ham United op zoek naar een nieuwe spits. The Hammers deden een bod van vijf miljoen euro op Burak Yilmaz, de scherpschutter van Galatasaray. De Turken hebben gezegd dat over een vertrek echter niet te praten valt.

Rondom VfL Wolfsburg wordt veel gespeculeerd in Duitse media. De club houdt namelijk rekening met een transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City en speurt de Europese markt af naar opvolgers van de Belg. De club zou daarbij een oog hebben laten vallen op Dries Mertens van Napoli, maar de Italiaanse club heeft laten weten dat de ex-PSV'er niet beschikbaar is voor een transfer. Zelfs niet voor dertig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.